A nyilatkozat óta először vagy már másodjára jár/ nem jár az adójóváírás?
Figyelt kérdés
2011. márc. 11. 22:19
1/5 A kérdező kommentje:
Mármint az "új" adójóváírás a januári, vagyis februárban megkapott gyedre is vonatkozott? Mert akkor "normális" gyedet kaptam, mint 1,5 éve mindig. Most 10 e forinttal kevesebb, most néztem :( Tehát arra vagyok kíváncsi, h a mhelyem szórakozik-e, vagy tényleg az adójóváírás kavart be? (Amiről meg amúgy nyilatkoztam, hogy igénylem). Jó ideges lettem :S
2011. márc. 11. 22:22
3/5 A kérdező kommentje:
Oké, de ez 10 forintos különbséget jelentene?? Még jó, h most este néztem meg, mert napközben "nekiestem" volna a munkaügyesnek telefonon. És elég ciki lett volna, ha valóban itt a bibi. Áááááá :((((
2011. márc. 11. 22:31
4/5 anonim válasza:
Ha jól tudom, a GYED maximuma 2011-ben: 109.200,-Ft
Nem lehet, hogy amiatt nem kaptál többet, hogy nincs annyi adód havonta, hogy a gyerek után járó visszatérítést is megkapd? A max adójóváírás most kb. 7.000,-Ft/hó lehet a GYED-ből, amit gondolom meg is kapsz. Tehát szerintem az összes havi SZJA-d nincs annyi, hogy a 10.000,-Ft családi kedvezményt érvényesíteni tudjad. Valami ilyen dolog van benne szerintem. Én pl. nem tudtam érvényesíteni, mert alacsony a bejelentett bérem, ezáltal az adójóváírást követően gyakorlatilag nulla az adóm, ezért a férjem veszi igénybe teljes összegben a családi adókedvezményt.
5/5 A kérdező kommentje:
130 e a bruttóm. mármint ilyen fizuval jöttem el. Közben utánaszámoltam , és sajnos kijön a februári munkanapokra a 75.000 forintos gyed... Áááá. És közben beugrott, hogy minden márciusban az újdonság erejével hat a 28 napos február.. Köszi a válaszaitokat!!
2011. márc. 11. 23:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!