Jól gondolom a gyessel kapcsban?
Jelenleg gyes mellett dolgozom,nemrég kiderült,ismét babát várok.Ha most elmegyek táppénzre,akkor a terhesgyermekágyi segélyig kapom a gyest a táppénz mellett,és csak a baba születésétől kell lemondanom a gyesről ugye?
És onnan gyak TGYÁS majd GYed,míg nem megyek vissza dolgozni?
Megkell várnod még lejár a gyes,egyszerre 2 juttatást nem adnak.
nekem 3 hónap volt még a gyesből hátra amikor megtudtam,hogy jön a kistesó,amikor lejárt a gyes a munkahelyemen kiadták a szabikat és utána mentem táppénzre 2 és fél hónapig,és kaptam tgyást és most gyedet 2 éves koráig.
Bocsi,lehet kapsz gyes mellett táppáénzt is.Hívd fel az OEP-t és megmondják.
Második vagyok én nem dolgoztam gyes alatt amikor letelt a gyesem a munkáltatóm mondta,hogy kiadják a szabiaimat és utána mehetek táppénzre csak.
Tgyást biztos kapsz én is kaptam.
OEP-nél tutira megmondják,hogy gyes mellett elmehetsz táppénzr ha veszélyeztetett terhes vagy.
Köszönöm,kedves utolsó.
Második válaszoló,eddig is kaptam táppénzt gyes mellett,még gyermekápolásit is. Mivel a gyes és a munkaviszony két különböző jogviszony
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!