Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van olyan hogy a kicsi mind a...

Van olyan hogy a kicsi mind a kettonk vezetek nevet felveszi?

Figyelt kérdés
2011. márc. 5. 23:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
69%
igen,lehet,nem kell házasság hozzá,hanem az apasági nyilatkozat-különben automatikusan az anya nevére történik az anyakönyvezés-kell,hogy erről rendelkezzen,a jegyzőnél,ahol ez történik,a névviselésről is lehet nyilatkozni.
2011. márc. 6. 00:38
 12/20 anonim válasza:
100%
Persze, lehet! De úgy látom, itt egyesek félreértették a kérdést: nem a feleség szeretné felvenni a férj nevét (mivel jelen helyzetben nincs is házasság), hanem a gyerekük! Vagyis ennek semmi köze az esküvőhöz.
2011. márc. 6. 03:05
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Tegnap 23 42-es!!!!!

Ugyan már miért lenne az én gyerekemnek brazil szappanoperába illő neve a két vezetéknévvel és egy keresztnévvel?! (pl. Nagy-Pállfy Júlia) És az nem hülyeség meg nagyzolás mikor két keresztnevet ad valaki a gyerekének???? Ugyanolyan!!! (pl. Kovács Kamilla Tamara)

2011. márc. 6. 08:11
 14/20 anonim ***** válasza:
55%

Ha rövidek a nevek nincs azzal semmi baj,DE barátnőmék is így akarták,hogy mindkettőjük nevét viselje a kislány,hát érdekes lett!

Kolozsvári-Jurácsik Krisztina :(

Namost ha férje megy és ne adj Isten felveszi a férje nevét,aki mondjuk Tóthfalusi vezetéknévvel bír,akkor az lesz

Tóthfalusiné Kolozsvári-Jurácsik Krisztina

Na ez már gáz!De ha tényleg rövid,és összeillőek a vezetéknevek,akkor még nagyon elegáns és szép is lehet!!!

2011. márc. 6. 08:26
 15/20 anonim ***** válasza:
bocsi:férje=férjhez
2011. márc. 6. 08:27
 16/20 anonim ***** válasza:
Utolsónak: ha férjhez megy, választania kell, az általad leírt példát a magyar családjogi törvények már nem fogadják el. Nem lehet 3 vezetékneve.
2011. márc. 6. 08:29
 17/20 anonim ***** válasza:

Értem ,ezt nem tudtam!Mindig tanul az ember...

Köszi:)

2011. márc. 6. 08:42
 18/20 anonim ***** válasza:
2 hete csináltattuk az apaságit, és az ügyintéző megkérdezte hogy mi lesz a gyermek vezetékneve, és elsorolta, hogy lehet az anya neve, lehet az apa neve, és lehet az apa és anya neve együtt is kötőjellel vagy anélkül is.
2011. márc. 6. 15:00
 19/20 anonim ***** válasza:

Szia, az én kisfiamnak két vezetékneve van, és nem vagyunk házasok :-)

Az önkormányzathoz mentünk be, és ott is először az okmányirodába küldtek minket, mert kell egy igazolás arról, hogy hajadon vagy. Két perc alatt kinyomtatták a nyilvántartóból.

Utána visszamentünk a gyámügyre, - itt a gyámügyes vezető csinálta, de szerintem kérdezd meg, hátha máshol másképp van - és a fiúnk eredeti anyakönyvi kivonatát vittük be, amin még csak az én - anyja - vezetékneve volt.

Kitöltettek velünk egy papírt, hogy a párom elismeri a kisfiúnkat, aláírtuk mindketten, utána pedig még egy papírt kitöltöttek, mert névváltozást is kértünk.

A végén megkérdezte az ügyintéző, hogy akkor hogy is legyen a fiúnk neve, és bediktáltuk hogy választottuk a sorrendet. A kórházban kapott anyakönyvi kivonatát lefénymásolták, az eredetit oda kellett adnunk, mert azt elküldték a nyilvántartóba a változás miatt.

Talán egy hét múlva küldték az új anyakönyvi kivonatát a kötőjeles nevével.

Nálunk az apja vezetékneve az első és az enyém a második, így nagyon szépen hangzik.

A nagyzolós kötözködőnek meg üzenem, hogy nem nagyzolásból csináltuk, hanem azért, mert az én családomban nincs fiú az én kisfiamon kívül, aki továbbvihetné a családunk nevét, és mivel nem Hüvelynek meg Büdinek hívnak, hanem rövid de szép vezetéknevem van és a páromnak is, gyakorlatilag így tartjuk életben a családfánkat.

Hozzáteszem, hogy ha láttad volna a családom apai ágának örömét, hogy nem hal ki ez a családnevünk nem ez lenne a véleményed!

2011. márc. 7. 23:36
 20/20 A kérdező kommentje:
Utolso: Koszonom szepen!!! En is ezert szeretnem a 2 vezeteknevet,amiert nektek lett. Csak nem tudtam hogy mukodik... Koszi
2011. márc. 8. 00:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!