Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kaphatja -e az én vezeték...

Kaphatja -e az én vezeték nevmet a baba? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Még jelenleg nem váltam el.A férjemtől 1.5 éve külön vok.A párom a baba apukája aki máj.ban fog születni.Úgy tudom automatikusan a férjem nevét kapja a baba és apasági nyil. nem érvényes.én viszont nem szeretném ,vagy az enyémet kapja vagy az apjáét.Segítsetek!
2010. márc. 7. 09:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
A jog azt tekinti apának aki az anyával a fogantatási időben házasságban élt. Csak akkor kaphat a baba más vezetéknevet, ha szülés előtt elválsz és még a szülés előtt új házasságot kötsz.
2010. márc. 7. 09:39
 2/13 anonim ***** válasza:
Pontosan így van. Sajnos a férjed nevét fogja kapni hiába csináltok apaságit a mostani pároddal,gyorsított eljárással azonnal válj el kb 1-2 hét,hivatkozz az új babódra,szomszédom ugyan így járt,és össze is házasodtak gyorsan nehogy az is baj legyen
2010. márc. 7. 09:40
 3/13 anonim ***** válasza:
Előző vagyok,az első pontosan megválaszolta.
2010. márc. 7. 09:41
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors válaszokat.Talán sikerül hamarabb elválni.Viszont nem akarunk házasságot kötni.A bejegyzett élettársi nem elég?
2010. márc. 7. 09:47
 5/13 anonim ***** válasza:
60%
Nem sajnos,a törvény szerint házastárs kell. Szaladjatok el ketten 2 tanúval,ha gondoljátok majd később lessz lagzi. Így volt a szomszédba is
2010. márc. 7. 09:54
 6/13 anonim ***** válasza:
Szerintem ha gyorsan elválsz a férjedtől, és a pároddal csináltok apaságit, az elég ahhoz, hogy a baba az ő nevét kapja. Szerintem nem kell a pároddal összeházasodni ehhez.
2010. márc. 7. 10:07
 7/13 anonim ***** válasza:

Elkellenne válnotok és utána a párod vagy apasági nyilatkozatot tesz vagy elvesz feleségül vagy regisztrált élettársi kapcsolatot létesítetek.

DE én is hasonló helyzetben vagyok csak a párom nős még,mi is szerettük volna ha baba a mi házzaságunkba érkezik de ez a bíróságot egy cseppet sem érdekli!!

Nézzetek utána hogy létezik-e olyan hogy a férjed hivatalosan lemond az apaságról még a születés előtt.

2010. márc. 7. 11:35
 8/13 anonim ***** válasza:

OMG,miért kellene azért férjhez mennie?Ez baromság...

Bejegyzett élettársi kell és igazolni,hogy vele voltál a baba idején.

2010. márc. 7. 14:56
 9/13 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Amíg papíron férjnél van a kérdező azaz nem hajadon addig nem "köthet" bejegyzett élettársi kapcsolatot!!!

2010. márc. 7. 15:15
 10/13 anonim ***** válasza:
Tudom, de utána igen:)Szerintem ez egyértelmű és még a hülye is tudja,nem?^^
2010. márc. 7. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!