Jár az alábbi esetben az emelt családi?
A kislányom szintén hypotón, most 22 hónapos. 10 hetes kora óta hordom fejlődésneurológiára, ortopédiára, korai fejlesztőbe, HRG-re, Dévény tornára.
Nem jár az emelt családi pótlék.
Ez tényleg felháborító.
A barátnőm kislányát újszülöttként meg kellett műteni, emiatt a műtét miatt a mai napig az emelt családit kapják, pedig a gyereknek kutya baja, gyakorlatilag mióta hazamentek a kórházból semmilyen speciális ellátást nem igényel. Persze nem a barátnőmet hibáztatom, hanem hogy milyen idióta a rendszer... (most őszintén, az emelt családi sem egy hú mekkora összeg)
Nálunk sok apró jel volt, amit nem tartott fontosnak az orvos. Pl. 2 hónaposan még nem tartotta a fejét mikor kézben volt, 5 hetesen megfordult, furán kúszott, furán ült fel, furán mászott, etethetetlen volt és még sorolhatnám.... Egyesével még nem is lett volna gond, hogy csak ezt vagy azt csinálja másképp, de így egyben gáz, hogy nem vették észre. 1 éves volt és még csak fel sem állt, mikor mondtam, hogy itt elég és elküldött neurológiára. Most 15 hónapos, eljutottunk gyógytornászhoz, és ortopédiára - ez sem a doki ötlete volt - és ott kiderült, hogy spéci cipő is kell neki, mert annyira a belső talpélén áll, hogy kifordul a talpa teljesen. Újabb neurológiai vizsgálat következik...
Én is rendszert hibáztatom és nem azoktól sajnálom akik kapják - én is kapom az asztmás fiamra - hanem igazságtalannak tartom azokkal szemben, akiknek ez nagyobb anyagi megterhelést jelent és mégsem jár.
A 22 hónapos anyukája vagyok újra.
A kislányomnak a hypotónia mellett más problémája is van, érzékszervi.
Májusban megyünk újra fejlődésneurológiára és szemészetre is. Mivel ez a probléma nem múlt el, és előreláthatólag nem is fog még egy ideig, így én erre meg fogom próbálni az emelt családit kérni, ha az orvosok javasolják.
A hypotónia kezelhető, nálunk jóformán rendbe is jött, így nem kapható rá az emelt összeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!