Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ebben az esetben tényleg jár...

Ebben az esetben tényleg jár a családi pótlék?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, gyesen vagyok a kisfiammal, kapom rá a csp-t. Szeretnék esti tagozatra beiratkozni érettségire. Azt hallottam így járna nekem is a csp és magam után is meg tudom igényelni saját jogon. Tényleg így van? Ha nem akkor hogy van?

Van egy ismerősöm, 22 éves, két éves kislánya után kapja a csp-t és estin érettségizett és ő is kapta maga után is a csp-t, ő mondta nekem hogy tavaly még ez így volt, de kérdezzem meg azóta már lehet változott.

2010. szept. 27. 15:55
 1/5 A kérdező kommentje:
lehet, hogy rosszul fogalmaztam és nem esti tagozat... Heti 2 délután lenne. Ez estinek számít vagy levelezőnek?
2010. szept. 27. 16:00
 2/5 anonim ***** válasza:
Csak akkor jár,ha NAPPALI tagozaton tanulsz!
2010. szept. 27. 16:54
 3/5 anonim ***** válasza:

BOCS,most néztem meg,Neked már akkor sem járna,mert 2010 aug.31.-től a korhatárt levitték 20 évre,az eddigi 23 helyett.Bemásolom Neked:

A törvény 2010. augusztus 31-től hatályba lépő rendelkezésével módosul a családi pótlék folyósításának időtartama: a közoktatási intézményben tanuló gyermek után az eddigi 23. életév helyett 20 éves korig, illetve annak a tanévnek a végéig jár a juttatás, amelynek időtartama alatt a 20. életévét betölti.

2010. szept. 27. 16:58
 4/5 anonim ***** válasza:
Ez estinek számít, a nappalin minden nap kell járni. Amúgy én levelezőre jártam amikor gyed-en voltam, 20 évesen kezdtem oda járni, és ott azt mondták, hogy csak annak jár, akinek semmi egyéb jövedelme nincs, de hát nekem volt ugye a gyed. De amúgy tényleg levitték a korhatárt. Pedig 22 évesen már nappalis voltam egyetemen, de ott sem járt, mert államis voltam, ott meg úgy volt, hogy csak a fizetősöknek jár, de hát már tárgytalan amúgy is.
2010. szept. 27. 18:31
 5/5 anonim ***** válasza:
csp csak nappali tagozaton jár!!
2010. szept. 27. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!