Két gyerek tényleg dupla költség?
Sokan sokfélét mondanak.Vannak akik azt állítják, hogy két gyerek nem kerül kétszer olyan sokba, de nem tudom.
Második gyereken gondolkodunk, de még egyet is nehéz manapság felnevelni. Kétgyerekes anyukák mik a tapasztalataitok?
Ha ugy gondolod, hogy meg 1 gyereket is nehez felnevelni manapsag (szerintem nemcsak manapsag), akkor semmikepp se szuljel megegyet!
Akik az okos tanacsot adjak neked, nem ok fogjak befizetni az ovodaba a penzt, es nem is ok fognak cipot venni, es szeptemberben az iskola kezdesekor sem ok fogjak megvenni a tankonyveket, meg a millio mas dolgot. Ne masra hallgass. Ne azzal foglalkozz, hogy mas hogyan oldja meg. Valakinek jol keres a ferje, tamogatjak a nagyszulok a fiatalokat mindket reszrol, szoval mindenkinek mas az esete. Es nemcsak a babakocsira, meg a pelenkara kell gondolni, mert az a gyerek nemcsak a pelenkaskorig a gyereked, hanem orokre, orokre koltseget jelentenek.
Ha elegge szukosen eltek, ne vallaljal megegy babat, a szeretetbol sajnos nem lehet felnevelni a gyerekeket. Bar lehetne.
Nem a pénzzel kell nevelni, sokan csak ezt látják, aztán a gyerek a suliban éli ki, hogy a szülő nem foglalkozik vele, csak vásárol neki, de az semmi. Babakorban kell a legtöbbet rákölteni, egyrészt ezért gondol mindenki elsőre arra az időszakra. Egy babaruha sokkal többe kerül, mint később más. Az ételt amúgy is megveszi az ember, amúgy is megfőz (már ha főz), fűteni amúgy is kell, ha nincs gyerek, akkor is. A sulira lehet gyűjtögetni, félretenni, lehet használt könyveket venni, és a testvérek az ilyeneket tényleg megörökölhetik egymástól.
Lehet, hogy apám anyagilag megadott dolgokat (bár azt se szívesen), de nem szeretett, és az hiányzik, és azt semmi nem pótolja, megfizethetetlen, és irigylem azokat, akiket az apjuk szeret, mert én ezt nem kaptam meg mai napig, és ez csak egyre rosszabb lesz.
az utolsónak:
én vagyok az egyedüli lány (egy öcsém és bátyám van),állítólag én vagyok az apám kedvence-ezt a pofonosztásban mindig kimutatta....de másra nem emlékszem(egy halvány emlék-ovis lehettem,ültünk a konyhában és a térdén és "lovacskáztunk")most hogy megszületett a fiam-őt nagyon imádja.A lényeg:nekem is állandóan dolgozott az apukám és most ugyez van az én fiammal is.Igen kell a szeretet,de ahhoz,hogy ne vegyék el a házunk,valakinek fen is kell tartani.
A témához:
Én is szerettem volna kis testvért...szerintem sem kis korban dupla költség,inkább másfélnek mondanám.DE muszáj várnom egy kicsit,mert ha ilyen marad a helyzet,akkor nem hiszem hogy elbírná a költségvetésünk a "hugit"
meglátjuk mi lesz.Ha úgy érzed hogy menne a dolog hosszú távon is,vágjatok bele.Sok sikert hozzá.
A 2. gyereknek, (feltéve, ha egynemű lesz), megvan szinte minden ruhája, gyerekülés, takarók, fürdőkád... stb. Ezen már nagyon sokat spórolhatsz.
Mi úgy vártuk a 2. kislányomat, hogy SEMMIT sem kellett neki vásárolnunk, hiszen mindent megörökölt 2 éves nagylányomtól.
Ha mindenki az anyagi oldalát nézné a gyerekvállalásnak, kihalna az emberiség, és csak a milliomos emberek szülnének???!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!