Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit szóltok a GYED törvény...

Mit szóltok a GYED törvény változásához?

Figyelt kérdés
2009. febr. 16. 18:43
 1/7 anonim ***** válasza:
61%
Nagyon jól kitalálták ezt és aki fősulira járt vagy egyetemre az ne szüljön csak 30 éves korában ha lesz egyáltalán 1 év munkaviszonya addig.Ezek szerint a csp is csak annak jár akinek van munkája mert azt is beépitik a fizetésbe.Az a lényeg nekik meg van pénzük ,tele hassal könnyü éhes emberrel beszélni
2009. febr. 16. 18:56
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Azért a GYES akkor is 3 évig fog járni. Aki egyetemre járt, az általában most is csak GYES-t kapott, hacsak nem kapott rögtön munkát (sok barátnőm egyetem alatt, vagy után szült, GYES-t kapnak). Mondjuk én megszívtam volna, mert én GYED előtt csak egy évet dolgoztam + 6 hónap táppénz, de szerencsére visszamenőleg ezt nem vezetik be. Remélem.
2009. febr. 16. 19:46
 3/7 anonim ***** válasza:
78%
Mi az új törvény? én még nem tudom
2009. febr. 16. 20:09
 4/7 anonim ***** válasza:
35%

Sziasztok!

Engem csak az érdekel,hogy ezt a törvényt mikor vezetik be és kiket fog érinteni.Mert én 7 hónapos munkaviszony után mentem táppénzre aztán szültem.Azóta folyamatosan itthon vagyok és már a 3. gyerkőcömet várom.A munkaviszonyom meg van még.Remélem, ez már csak azokat érinti akik eztán akarnak teherbe esni.Mert nagy kibas..ás lenne azokkal a kismamákkal akik most terhesek és csak fél év munkaviszonyuk van.Mivel nekik nem volt így választási lehetőségük.

Üdv:37 heteske

2009. febr. 16. 20:31
 5/7 anonim ***** válasza:
Első válaszolóhoz még annyit hozzátennék, hogy még annak se jár a csp aki dolgozik, csak szépen van megfogalmazva. Gondolkozzunk, és számoljunk: Keresel mondjuk 90ezer forintot, ebbe beépítik a családipótlékot ami 12000 ft. Akkor lesz 112ezer forintunk. És így fogják levonni belőle az adót ami ha jól emlékszem 19% lesz. Szóval 112ezernek a 19%-a 21280Ft! Szóval többbet vesznek el mint maga a családi pótlék. De lehet, hogy én gondolom rosszzul!!! Ha csak simán a csp-t akarnák megadóztatni akkor nem építenék bele a fizuba. De mondom, lehet, hogy rosszul gondolom!!!
2009. febr. 17. 06:03
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem 112 ezer, hanem 102 ezer.
2009. febr. 17. 09:04
 7/7 anonim ***** válasza:

igazad van, bocs a hibáért.

a lényeg ugyanaz

2009. febr. 17. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!