Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy vagy kettő keresztnév? Ti...

Egy vagy kettő keresztnév? Ti mi okból adtok kettő nevet a babának?

Figyelt kérdés

Nem tudom hogy melyik nevet adjam.

Laura Kiara vagy csak Laura.

Ha két nevet adom, akkor szeretném a Kiarát is használni. Ti mi alapján döntetek?? :)

2011. febr. 27. 19:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%

Nekem kettő nevem van és eddig semmi mást nem okozott, csak gondot. A második nevemen soha senki nem szólított, olyan mintha nem is lenne.

Emiatt a kislányunknak egy nevet választottunk.

A barátnőm kislánya Hanna Dorka. Mindenki Hannának szólítja. A barátnőm a klasszikus magyarázattal jött: "Majd később eldönti, melyiket használja, tud majd választani."

Erre én: "És akkor majd egyszer csak közli az iskolában, hogy én innentől kezdve nem Hanna, hanem Dorka vagyok? Vagy hogyan képzelted?"

Nem tudott válaszolni.

2011. febr. 28. 14:50
 12/17 anonim ***** válasza:

Igen számomra is értelmetlen dolognak látszik a két név, senki nem használ két nevet. Illetve van pár nagyon jól megírt dráma, amiben előfordul, de mi a való világban élünk.

nekem két nevem van és csak a gond van vele. Például most azon gondolkodtam, hogy meg kell tanítanom a gyerekeknek mind a két nevem, mert eddig csak az elsőt tanítottam és mire elmagyarázom miért vagyok Tímea is. Állandóan magyarázni kell, hosszú, kényelmetlen. És soha nem jutott eszembe, hogy másképp hívjam magam.

2011. febr. 28. 15:18
 13/17 anonim ***** válasza:

Az en kisfiamat Erik Tibornak hivjak. Tibornak az apukajat hivjak aki ragaszkodott ahoz,hogy az O nevet is megkapja a kicsi :)

Ha lanyunk lesz O is 2 nevet fog kapni.

Utolso elotti valaszolonak:

Pedig igen, az en kornyezetembe nem is 1 ilyen sztori volt,hogy egyik naprol a masikra a masik nevet kezdtek el hasznalni a tulajdonosai.

Pl. Egy lanyt Rebeka Lidianak hivtak. Es ugye Rebekanak szolitottak a szulei baba kora ota de aztan kesobb csufoltak erte. Neki aztan betelt a pohar es kozolte,hogy Ot matol kezdve Dianak szolitsak (Lidiabol jott a Dia).

Hat kerlek, mar 60 eve mindenki Dianak (mi Dia neninek ) szolitja(juk). Egy 70 eves nenirol van ugyanis szo.

A volt gimis osztalytarsamat is gyerek koraba az elso neven, kesobb kikerte,hogy a masodik neven hivjak (Adrienn Napsugar a neve)

Es meg szamtalan ilyen sztorit meselhetnek.

2011. márc. 2. 06:43
 14/17 anonim ***** válasza:

Én több keresztnév híve vagyok. De sajnos ezt nagyon sokan nem értik meg. :( Imádom a második nevem, mert az egyben Anyukám neve is, akit nagyon tisztelek. És mindenhol így írok alá, így van anyakönyvezve, de sok helyen hiába mutatkozom be két nevemen, aki leírja és visszaismétli csak az egyiket írja. Rászólni nem nagyon akarnék, de úgy bánt. Pont tegnap kellett felíratni a nevem és a nő kérdezte, hogy melyiket használom, én megmondtam, hogy mindkettőt. :D

Szóval van a kettősnév mellett pro és kontra, de valóban sokan vannak, akik a másodikat kezdik használni és az emberek meg csak néznek, hogy az nem is az első neve.

23N

2011. aug. 18. 09:15
 15/17 anonim ***** válasza:
En orultem volna, ha ket keresznevem lett volna. Ugyanis nem szerettem a nevem, tul gyakori (Anita). Most mar nincs bajom vele. Foleg, hogy kulfoldon egy fokkal ritkabb :)) De a suliban 2-3 masik Anita volt. Anyumnak mondtam is anno, o erre azt valaszolta: Akkor meg ritka volt :D
2011. okt. 5. 17:33
 16/17 anonim ***** válasza:

folyt.kov. veletlenul elkuldtem :)

Szoval en arrol almodoztam, hogy ket nevet adok majd a lanyomnak (ha lesz). Mar ki is valasztottam...viszont a parom 1 nevet szeretne, es egyszeruen nem erti mire jo a ket nev?! Itt nem szokas :) En pedig ugy latom, azok utan is amit ket keresztnevuek irtak, hogy nincs ertelme a ket nevnek. Kicsi az esely, hogy majd valtoztat rajta, ha nem tetszik neki.

Egy csomo osztalytarsamnak volt ket neve. Ez pedig akkor derult ki, amikor a hataron (anno) felolvastak a nevet. Mindenki legnagyobb derultsegere :)) Ugyanis egyikuk sem hasznalta a teljes nevet.

En ez alapjan dontenek.

2011. okt. 5. 17:41
 17/17 anonim válasza:
Nekem két nevem van és a legnagyobb problémám az, hogy soha nem írják le a nevemet teljesen; és ez elég kényelmetlen, mert a személyimben a teljes nevem van és úgy is írok alá, de néhány papíron nem írják ki és ez okozott már gondot ügyintézésnél. A legtöbb ismerősömnek Mária a második neve, és nem értik, hogy én miért használom a Rebekát.
2012. dec. 28. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!