Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Mire van időtök a...

Tinker Bell kérdése:

Anyukák! Mire van időtök a babátok, gyermeketek mellett?

Figyelt kérdés

Van időtök kézműveskedni? Gondolok itt hímzésre, festésre, dekoráció készítésre.

Ha van, miket szoktatok csinálni?

2011. febr. 25. 20:29
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia! Magamról nem tudok mesélni, mert én még nem vagyok anyuka, de azt elmesélem, hogy amikor kicsik voltunk, szinte egyetlen boltban vett ruhánk sem volt, anyu imádott varrni és mindent ő varrt nekem is és a húgomnak is. Nagyon sokat mesélt nekünk, szinte nem is néztünk TV-t, csak ha kedvenc mese volt, vagy valami amit nagyon szerettünk, festett a falra mesefigurákat és nagyon sokat diavetítettünk, ezzel a régi sima diavetítővel :)

Szóval ő rengeteget foglalkozott velünk, de nem hiszem, hogy a varrás és kötés megterhelte, mert ez volt a hobbija. Amikor apa hazaért a munkából, akkor ő lekötötte a figyelmemet, mert labdáztunk, illetve ő félálomban gurította nekem a labdát és én meg csak ámultam :D

2011. febr. 25. 20:38
 2/9 anonim ***** válasza:
Szia! nekem ilyenre nincs időm, illetve csak akkor, ha az alvásidőmből veszem el. Napközben csak a főzés, a szükséges házimunka, hogy ne szaladjon a lakás, a többi időm a lányomé.
2011. febr. 25. 20:40
 3/9 anonim ***** válasza:
Sztem mindenkinek arra van ideje, amire szakít magának. Én nagyon fontosnak tartom azt, hogy egy anyuka ne kattanjon be az otthonlét alatt, és igenis legyen ideje magra. Kikapcsolódni, szépítkezni és hasonlók. Most nem arra gondolok, hogy lepasszolja a gyereket, és órákat ül a fodrásznál.De pihenésként pl. én szívesen elszórakozok vele, hogy felcsavarom a hajam, vagy festegetem a körmöm, szeretek olvasni, vagy találkozni a barátaimmal, akár gyerekekkel együtt. Mellette persze el kell látni a háztartást, de ha 2 napig a feje tetején áll minden, hogy anyuka regenerálódni tudjon, az simán belefér.
2011. febr. 25. 20:52
 4/9 anonim ***** válasza:
Csak az anyukán múlik,hogy mire van ideje. A gyerekekkel nem kell állandóan foglalkozni, Ha nem éhesek,nem pisisek,akkor elvannak a kiságyban,vagy a játékaikkal. Délelőtt megfőzök,kitakarítok (porszívózni nem szoktam mindennap ,hanem hétvégén,ha az apuka is otthon van),közben csak ránézek a gyerekekre. Ebéd után mind alszunk egy órácskát. Utána vasalok,vagy kézimunkázok uzsonnáig. Közben énekelünk,vagy mesét mondok nekik. Uzsonna után közösen játszunk vacsoráig. Utána már az apuka is segít fürdetni,lefektetni.
2011. febr. 25. 20:53
 5/9 anonim ***** válasza:
Így van, ahogyan az utolsó is mondja, arra van ideje az anyukának, amire akarja. Én a gyerekemre akarom, hogy legyen időm, ezért nem fér bele a kézimunka meg a többi.
2011. febr. 25. 20:56
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem sincs ilyenre idom, mert a baba mellett olyan dolgokat tudok csinalni, amibe o nem zavar be. Ha elkezdek egy konyvet olvasni, egybol oda jon, elofordult, hogy szetszaggatta, mert ra kell figyelni, magammal ne foglalkozzam egy pillanatra sem. Himzes, festes? Ki van zarva mellette. Nagyon rossz alvo, igy orulok, ha ejjelenkent alhatok par orat, amugy mindig nyuzsges van, nem hagy csak ugy ulni. Orulok, ha megfozok, vele vagyok, ellatom, takaritok, utana bevasarlas, posta, rendrakas, porszivozas stb. Neha WC-re is alig tudok elmenni, hajmosasra heti 1-szer tudok idot szakitani, inkabb arra szannek mar tobbet. Ferjem kulfoldon dolgozik (es mi is kulfoldon elunk), sokat vagyunk egyedul, nincs semmilyen segitsegem. Nem panaszkodom, de nincs idom hobbikra jelenleg. Most, hogy mar kezd noni, majd szeretnem a spanyol es francia nyelvtudasomat felfrissiteni, olvasgatni. En mar ennyitol is boldog lennek.
2011. febr. 25. 20:56
 7/9 anonim ***** válasza:

Lenne időm kézimunkára meg hasonlókra, amiket írtál, mert a kislányom nagyot alszik délután, akár 2,5-3 órát is. De sajnos nem tudok sem hímezni, kötni, varrni, festeni stb.

Dekorációt szoktam készíteni, az azért elég jól megy, sok sablonom is van.

Én ilyenkor vasalok, takarítgatok, internetezek, jó időben kinn a virágokat rendezem.

2011. febr. 25. 21:06
 8/9 anonim ***** válasza:
Az én kislányom 16 hónapos, és egyre több mindent tudunk együtt csinálni. Már sokszor besegít. Pl. amikor pakolok, és nem szeretném, hogy ha én összerakok valamit ő meg szétszedje, akkor adok neki egy kis vizes rongyot, és megkérem, hogy törölgesse le a kisasztalt, tévé álványt stb. Szívesen segít. Persze ez nem olyan dolog még, amit nem kéne utána korrigálni, de ő nagyon élvezi, én pedig közben tudok csinálni mást. Főzni akkor szoktam, mikor alszik, vagy mesét néz/nézünk. Szerencsére jó alvó, így esténként olvasok, tévézek. Már az idén gondolkodtam a farsangi jelmezen, szívesen varrok neki. Hímezni és kötni is tudok, és szerintem fogok is amint közösségbe kerül. Egyébként mi már rajzolunk, krétával és ceruzával is, így az én kézművességem (korongozni szoktam korábban) most kicsit háttérbe szorul, de amint a gyermek kicsit elvonatkoztat a mindent a szájába vesz szokásától már elő is kerül a gyurma, ahol megint csak kamatoztathatom a tapasztalaimat. Már gyűjtjük a rongyikat a későbbi babákhoz, takarókhoz. Dekorálni nagyon szeretek, azt már tulajdonképpen a terhesség elejétől csináltam, nagy átalakítás volt és van is még mindig a babácska miatt. Hiszen ahogy fejlődik változnak az igényei. És az enyémek is. Én valahogy minden saját igényemet átalakítottam úgy, hogy amit lehet együtt csináljunk, amit meg nem, azt akkor csinálom, mikor ő alszik. Szerencsére ő hagy engem bíbelődni, mivel egyszer kétszer megmutattam neki, hogy milyen rossza amikor zavarom pl mesenézés közben. :-)
2011. febr. 25. 21:17
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia :)

3 éves lányom van, fél éves fiam :)

A férjemnek hála mindenre van időm, amit szeretnék :)

2011. febr. 25. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!