Eladnátok a babád ruháit? Bővebben lent.
Én általában eladom, vagy elajándékozom, de volt, amit elcseréltem. Meg adtam már sokmindent a Máltásoknak is.
Erre több okom is van.
1. 8-10 éven belül biztos nem lesz kistestvér, de még az is lehet, hogy egyáltalán nem lesz, nem tudom még. Mostanság tuti nem.
2. Egyszerűen nincs hely ennyi cuccot tárolni, másfél szobás panelben lakunk, ráadásul albérlet, mióta megvan a fiam, már kétszer költöztünk praktikus okokból, és most nyáron is költözünk majd, utána három év múlva esedékes az újabb költözés, ennyi cuccal költözni is sokkal nehezebb, így is temérdek holmink van, amit használunk, vagy szimplán csak "kell". Ami már egyáltalán nem jó nekünk semmire, csak a helyet foglalja, attól szívesen megszabadulok.
3. A pénz bizony jól jön, ha el tudok valamit adni. Amit meg nem tudok, azt szívesen továbbadom, mert mint mondtam, nagyon foglalja a helyet, és akkor már inkább ne nálunk álljon kihasználatlanul, hanem olyannál legyen, aki kezd is vele valamit.
Amúgy is úgy gondolom, hogy mégegy gyereket csak akkor vállalok, ha már az anyagi helyzetünk annyira jó lesz, hogy nem okoz különösebb gondot, hogy újra megvegyünk mindent. Nem mintha megbántam volna, hogy nem annyira jó anyagi körülményeink ellenére is megszültem a kisfiam, mert igazából ezt nem érzem olyan szörnyűnek, csak azért legközelebb kevesebb stresszt szeretnék a pénz miatt, és ha ez 10 év múlva sem lesz jobb, akkor inkább nem szeretnék mégegy babát. Én nem érzem túl nagy gondnak, hogy "csak" egy gyerekem lesz, ha így lesz.
Nem adtam el egy darabot sem. 11 és 7 éves lányaim vannak, a fiam 2 éves. A ruhákat körbe-körbe adjuk a családban. Én tudok adni egy 2 és 8 éves kislánynak, én sok fiús ruhát kaptam barátnőmtől a kisfiamnak. Egy szekrény tele van ruhával, kimosva, külön válogatva. Mai napig tudom az összesről, honnan, kitől kaptuk. Semmi bajuk a ruháknak, nem sárgultak be. Itt a gép mellett van a gyerekkori akasztós szekrényem, abban elférnek papírdobozokban, nemrég egy fél éves babának szedtem össze egy szatyornyit, tesóm barátnőjének.
Szóval én azt látom, hogy eladni nem nagyon érdemes, esetleg börzén tudom elképzelni, hogy jobb árat kapsz a ruhákért, mert egyszerre nagyobb tételt el tudsz adni. Pl: ismerősöm az összes gyerekruhát eladta egy délelőtt, kapott érte 16.000 Ft-ot... Ez nem tudom, jó vagy rossz arány-e, mert a ruhákat nem láttam.
Mondjuk az igaz nagyon, hogy én is úgy jártam(másfél év van köztük), hogy az elővett kisruháknak elég nagy része besárgult, pedig gyönyörűen mosva, sőt vasalva raktam el őket!
Amúgy nem tudja valaki, mi a fene az a sárga? Honnan jöhet?
Én nem adtam el a holmikat. Mi is sokfelől kaptunk, gyakorlatilag alig-alig kellett venni ruhafélét rájuk, ami hatalmas anyagi könnyebbség volt. Amit pedig már kinőttek, azt továbbadom majd én is. Az unokanővéremék már ügyködnek a babán és ha onnan visszakerül a cucc (ruhák, ágyneműk, plédek, babakocsi, kád, légzésfigyu bébijátlk stb, minden)egyből mehet majd a legjobb barátnőmékhez, aztán meg lassan az unokahugimon lesz a sor hogy szülni fog....
Mi már nem tervezünk több babát (aztán ki tudja), de tudom, milyen jó volt kapni és nekik is jó lesz. Nagyon rosszul érezném magamat, ha eladnám mindazt amit ők örömmel elfogadnak majd. Pedig nem élünk könnyen, de úgy érzem, amit kaptunk, azt vissza kell forgatni.
Egyébként szeretek és szoktam is teszveszelni, mert nem tudjuk megfizetni a butikos holmikat. Még a kínai boltban is 800 ft egy sima pamutpóló, én postaktsg-el együtt megveszem a feléért a teszen, márkásat vagy kedvenc mesefigurásat is ki lehet fogni olcsón szépet.
20 hónapos a fiam nem tervezek második babaát de nem is adom el a ruháit.Én sajna senkitől nem kaptam ruhákat kész vagyont költöttem a gyerekre(már turizok,de előtte minden új volt).A faluba 3-4 is pályáztak a fiam ruháira hogy nem-e adnám el(jó cuccai vannak)de nem.Mennyit adtak volna érte??Pár száz forintot?Én meg több ezreket költöttem darabjára....na nem rakosgatom én is a padlásra mert ha a hugom is fiatalon szül majd mint én akkor pár év és lehet hogy kelleni fog neki.
Meg hátha a párommal úgy alakulnak a dolgok hogy mégiscsak vállalnánk pár év múlva babát akor ne kelljen mindent előlről kezdeni.
Csak nehogy úgy járjak mint az anyósom.Képzeljétek ő is rakosgatta évekig mig nem 30 éves ruhák vannak a padláson.Idén kiszanáljuk őket.Amik nem rosszak azok jók lesznek az udvaron vagy játszótéren a többi szemét mert kel a hely a mi ruháinknak:D:D:D:D
En folyamatosan adok el mindent, amit mar nem hasznalunk.
2 gyerek van, lesz harmadik is valamikor, de nem mostanaban, 5 ev minimum, de lehet, hogy tobb.
Mivel mar gyerekekkel egyutt is tobbszor koltoztunk es meg most sem a vegleges helyunkon vagyunk, igy nekem eszem agaban sincs megtartani semmit.
Nekem megerte a dolgokat eladni, mert kulfoldon eltunk, amikor a gyerekeket vartam, minden babas dolgunkat ott vettem. Tartos, nagyobb dolgokat es ruhakat egyarant. Teljesen mas volt a jovedelmunk vasarloereje, mint Magyarorszagon jelenleg es ott gyakoribbak a valodi kedvezmenyek. Magyarul: en peldaul a pelenkazot, babakocsit, jarokat, nagyobb dolgokat annyiert adtam el itthon, mint amennyiert ott vettem 2-3 eve, 2 gyerekkel korabban es meg igy is olcsonak szamitott az ar, amit meghataroztam, tolem babakocsikat, pelenkazot, legzesfigyelot, minden ilyesmit elvittek 1-3 napon belul, ahogy meghirdettem.
A ruhak lassabban mennek, de abbol is jon vissza penz es en is nagyon boldog vagyok, hogy nem kell a kartondobozokat figyelnem a szekreny tetejen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!