Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek túl Önző olyan...

Szerintetek túl Önző olyan dolgot kérni, hogy szülés után 1-2 hétig nem akarok látogatót fogadni?

Figyelt kérdés
2011. febr. 25. 10:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
65%
Én már kettőt szültem. Az első intenzívre került, így a kórházban sem volt látogatható. Mikor hazajöttünk megkértem mindenkit, hogy két hétig ne jöjjenek. A szüleinknek és a testvéreimnek elmondtam szépen, hogy ha nagyon kíváncsiak jöjjenek át, de megkérünk mindenkit nézzék meg a gyereket az ágyacskájában, de ne akarják még babusgatni, dédelgetni, kell neki egy kis idő, míg hozzászokik a nem steril környezethez. Na a drága Anyós vérig sértődött. Aztán azóta sem szeret kezet mosni mielőtt hozzányúlna a gyerekekhez. Jött a kórházból (Nagypapa elfekvőn volt, sajnos meghalt) és képes volt úgy hozzányúlni az 5 hónapos gyerekemhez, amikor megkérdeztem, hogy volt-e már ideje kimenni kezet mosni, akkor közölte, hogy mielőtt bement volna a kórházba fürdött. És persze látványosan megsértődött a kérdésemen. Sajnos más családtagom is sértődött meg a kérésünkön, de mi úgy vagyunk, voltunk vele, hogy most nem ők a fontosak, hanem az, hogy kisbabánk született.
2011. febr. 25. 14:00
 12/18 anonim ***** válasza:
76%

Nem önző dolog!

Nálunk csak a nagyszülők voltak kivétel, mert ők segíteni jöttek (főztek, takarítottak és csak egy kicsit babáztak).

A többi rokonnak, ismerősnek, barátnak megmondtuk, hogy 6! hét után várjuk őket szeretettel.

Megértették.

Kézmosás: ha jött valaki, akkor rögtön azzal kezdtem, hogy mondtam, hogy a fürdőszobába tettem tiszta törülközőt a kézmosáshoz. Így senki nem felejtette el meglátogatni a fürdőszobát. A cipőt is levetettem mindenkivel azzal, hogy kitettem elé egy szobapapucsot.

2011. márc. 6. 14:45
 13/18 anonim ***** válasza:
64%
Nem önző dolog,sőt!!! Hozzánk az első hónapban csak a szűk család jöhetett, utána a barátnőim,rokonok. Mindenkit megkértünk,hogy mosson kezet, szó nélkül meg is tették. A kisbabád a fontos, ne aggódj,ha valaki megsértődik esetleg.
2011. márc. 6. 16:34
 14/18 anonim ***** válasza:
47%
szia!Nem önzö dolog en is erre kertem öket csaszarmetszes utan!de egyik fülükön be a masikon kis sajnos!tavaly amikor a kislanyom született januarban akkor is h1n1 jarvany volt!en meg maszkbol is bevasaroltam es aki csak jött mindenkire raadtam!en sem voltam tul kedves hozzajuk,es megis mondtam,h ne haragudjnak de faradt vagyok es nem veletlen kertem,h csak 1het mulva jöjjenek!volt sertödes volt aki megertette!magadra gondolj es a picire!Örömteli babazast!13honapos kislany anyukaja
2011. márc. 6. 17:24
 15/18 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem nem önző dolog. Nálunk is ez volt a helyzet, ráadásul csak én jöttem haza mert a kicsikém még 5 hétig kórházban volt. Még alig szálltam ki a kocsiból , de már jött a telefon hogy jönnének. Mondtam a páromnak hogy udvariasan mondja meg mindenkinek hogy most nem alkalmas.. Utána mikor a picurkánk is hazaért akkor meg azért nem akartam hogy jöjjenek.Csak a szűk család. A rokonság, barátok bizony vártak 1-2 hónapot. Ez van, szerintem senki nem szereti ha nyüzsögnek ilyenkor körülötte.
2011. márc. 6. 17:52
 16/18 anonim ***** válasza:
42%
17:52-es vagyok. A kézmosásról... Mivel az én kislányom is 5 hétig intenzív osztályon feküdt és mi is csak teljesen sterilben és fertőtlenített kézzel simogattuk ez itthon is teljesen egyértelmű volt. Nálunk a mai napig megkérek mindenkit hogy csak alapos kézmosás után nyúljon a gyerekhez, pedig már 1 éves. Ez a családban teljesen megszokott. Apósom múltkor náthás volt és jött a gyerekhez, határozottan kitiltottam persze viccesen a lakásból amíg meg nem gyógyul.Valahogy ez a kézmosásos dolog olyan egyértelmű kellene legyen, de nekem is van ismerősöm akinek az anyósa vérig sértődött amikor megkérte hogy mosson kezet és húzzon maszkot( tombolt a H1N1) amikor hazavitte a babáját a kórházból. Duzzog azóta is!
2011. márc. 6. 18:01
 17/18 anonim ***** válasza:
75%
Nem, ez lenne a normális, hogy a gyermekágyi időszakban senki ne látogasson, kivétel, ha segíteni jön. (mosás, vasalás, takarítás, főzés). Kell venni kézfertőtlenítő szappant, és aki jön, megkérni, hogy azzal mosson kezet. Aki megsértődik, az majd kiengesztelődik idővel.
2011. márc. 6. 19:01
 18/18 anonim ***** válasza:
76%

Nem vagy az!!!

Mi 6 hétig ! a szűk családon kívül senkit nem fogadtunk.

2011. márc. 6. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!