Anyukák, Ti is naponta kb.100x mostok kezet? És milyen kézkrém vált be nektek?
Én szinte állandóan "vizezek" valamivel. Mosogatás, gyümölcs mosás, 2 gyerek + az én kezem állandó mosása, mosdó, kád takarítása, szóval olyan, mintha egész nap vízben lenne a kezem. Erre a hideg rátesz még egy lapáttal és így iszonyatosan száraz a bőröm, sok helyen ki is van repedezve.
Kb. 15 fajta kézkrémet próbáltam már, Neutrogena, Nivea, több fajta Oriflame-est, de egyik sem vált be hosszú távon.
Tegnap kínomban már kókuszzsírral kentem be, az nagyon jó volt, de kb. 10 perc volt, mire teljesen beszívta a bőröm és az is csak a következő kézmosásig tartott.
Ti mit használtok?
Nekem egész jól birja a kezem, csak néha véres, de a férjemnek egész télen.
Mi Neutrogena-val kenjük és ha éjszakára jól bekened, meg esetleg nappal, mikor 1-2 órát nem kell vizezni, akkor szinten lehet vele tartani, ez a legjobb. Ő is sokmindent próbált már. Éjszakára keni be, meg napközben többször. Én csak éjszakára, pedig én MINDIG fertőtlenitővel mosok kezet, mivel 3 kicsi gyerek van + egy kutya. Gondolhatod...
Akár én is kérdezhettem volna ugyanezt.
Én még nem találtam rá a megfelelő krémre (bár szerintem a titok nyitja, hogy napjában többször kenni, erre meg nekem valahogy nincs lehetőségem éppen azért amit írtál).
Kíváncsian olvasom a többiek válaszát.
Köszi a válaszokat!
Tényleg, a gyógyszertári testápolót kifelejtettem, mert azzal is szoktam kenni. Kisfiam ekcémás bőrére lett külön keverve, tényleg nagyon jó, csak ez is sokára szívódik be, addigra meg már jön a köv. kézmosás stb.
Mielőtt elmegyünk itthonról, mindig bekrémezem valamivel, de néha már útközben is észreveszem, hogy ugyanolyan száraz.
Az oriflame-ben van egy éjjeli tengeri ásványos krém, az nagyon jó.
De a tuti a következő: este, ha már lefekszel fogsz egy jó zsíros krémet (pl kék tégelyes nívea), fogsz valami olajat (szűz olaj, vagy masszázsolaj, vagy körömolaj, vagy hajvégápoló olaj) és jó vastagon bekened a kezed, hogy bőven tocsogjon. Fogsz egy evőkanálnyi krémet, teszel bele egy kávéskanálnyi olajat, összekevered és eldörzsölöd a kezeden. Majd húzol egy sima vékony kesztyűt és lefekszel aludni. Reggelre, vagy másnap reggelre csodát tesz!
(ugyanez működik lábon, a kirepedt sarkakra is!:-)
Nem mostam/mosk 100x kezet, csak ha a dolog megkívánja.
WC után, ha kint voltam az udvaron, koszos.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!