Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor kellene mennem rákszűrésre?

Mikor kellene mennem rákszűrésre?

Figyelt kérdés
2007.áprilisában voltam utoljára,tavaly februárban terhes lettem,akkor azt mondták nem kell megcsináltatni.Most 3 hónapos a babám.Kicsit körülményes még vele elmenni,várhatok nyárig?
2009. febr. 15. 06:39
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is 2007 ápr.ban voltam utoljára, 2007ben szültem. Mi most szeretnénk a 2.babát, és majd idén megyek.

Azt mondják általában évente kell, de valójában 3 évente elég, mert úgyis kiderül korán ha van valami mivel a kialakulási ideje annyit vesz igénybe.

Szerintem nem vagy elkésve, mivel nekem nincs segítségem a férjem hétközbe egyfolytába dolgozik és magándokim külön nincs így nem tudok eljutni, mivel nincs kocsim és vidéken lakunk.

Ennyi idő elteltével sem lehet baj.

2009. febr. 15. 08:51
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én külföldön szültem, szülés után nyolcadik héten volt kontroll vizsgálat, akkor megcsinálták a rákszűrést is. Egy héttel később jött az eredmény, minden tökéletes, emiatt a következő rákszűrésem három évvel később lesz aktuális, ha nincs probléma.

Ezért gondolom, hogy három évente elég, de amíg Magyarországon éltem, addig évente végezte el a nőgyógyász, amikor már fogamzásgátlót szedtem és aktív szexuális életet éltem.

Szerintem nem gond, hogy még nem jutottál el és belefér, hogy nyáron mész, ha úgy érzed, hogy minden rendben van veled.

2009. febr. 15. 09:02
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
szülés után 3 hónappal már aktuális. nekem semmi gondom nincs,de a dokim onkológus is és ő ezt mondta. szerintem azért annyira ne halogasd,jobb az óvatosság
2009. febr. 15. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!