Hatalmas dilemma! Ti megtennétek ezt a gyerekeitekért, gyerekeitekkel? (Lent. )
Nem. Mindezt ugy mondom, hogy nem vagyok kulfoli munka ellenes, mert mi ingazo csalad vagyunk.
De olyat nem tudok elkepzelni, hogy a gyerekektol kulon legyunk. Most csak a ferjem dolgozik kulfoldon, meg nincs fel eve, egy honapra meg is latogattuk, de igy is kesz katasztrofa az egesz. Hamarosan feladjuk ezt a modszert, mert nem jon be: ez az ot honap szinta apa-mentesen a nagyobbik gyereket kikesziti, kozvetve, egyedul keves vagyok neki, mert hozzaszokott, hogy van Apa is. Kezd kezelhetetlen lenni. A masik gyerek meg csak egy eves, vele ilyen problema nincs, viszont attol meg a ferjem van kikeszulve, hogy ez egy olyan idoszak, amikor rengeteget valtozik, fejlodik, most kezdene kialakulni a szoros kapcsolat az apa es gyerek kozott es most o nincs itt.
Fel even at mas nevelne a gyerekeiteket, akik meg kicsik, fogekonyak. Lehet, hogy nem ugy nevelnek, ahogy ti es ez nagy meglepetest okozna nektek, amikor visszatertek.
En a helyedben ezt a modszert ugy elfelejtenem, ahogy van.
Inkabb menjen csak a ferjed (ra fogsz jonni, hogy ez is nagyon nehez lesz, de melletted legalabb ott lesznek a gyerekek), dolgozzon latastol vakulasig, te koltozz arra a fel evre a szulokhoz, add ki a lakast, sporoljatok amin csak tudtok. Szerintem a tartozas nagy resze ki lenne rendezve, ha kulonbozo tenyezok nem huzzak at a terveiteket (sajnos nalunk ez van), ha fix munkara megy a ferjed es fix keresetre. Utana max meg maradtok annyi ideig a szuloknel EGYUTT amig a maradek osszeget ossze nem szeditek.
Kizárt, hogy mennék. Még ha két kamaszt hagynék itthon, na de két kisgyereket?? Meg sem fordulna a fejemben, még akkor sem, ha a nagyszülőknél szuper helyük lenne. De azt sem értem, hogy miért nem költözhettek vissza ti is a nagyszülőkhöz, ha szobabontás van. És a két gyerek akkor hogy lakna ott?
Én inkább eladnám a házat és mennék albérletbe, de semmiképp nem hagynám magára a két gyereket, egy örök életre nyomot hagyhatsz bennük.
Ha a nagyszülők amúgy is segítenek, akkor miért nem mész el akár több műszakba dolgozni vagy vissza a régi helyedre?
Pénz beszél... Én is azért adtam bölcsibe a 11 hós és 2,5 éves lányom, mert elmentem dolgozni.
Első lépésként akkor megpróbálnám kivinni a gyerekeket is, tudom, nagyon nehéz. Ha nem megy, akkor mamánál hagynám, ha másképp nem lehet.
Az ember nem szívesen teszi meg, de jobb, mintha elvenné a gyámügy, mert enni sincs miből...
Na azért más egy bölcsibeadás mint ha mindkét szülő kimegy és a gyerekeket itthagyja.....
Meg sem fordulna a fejemben. Mondjuk azt sem értem miért nem azt csináljátok hogy csak a férjed megy és te maradsz a gyerekekkel? Így sok család él. De úgy hogy anyuka is megy apuka után a gyerekek meg maradnak nagyszülknél..életemben ilyen megoldást még nem hallottam. Nekem is inkább a gyerek mellett lenne a helyem mint a férjem mellett egy ilyen döntésnél, de én alapból nem vagyok híve a külföldi meló miatti családbontásnak. Nálam első a család, második a jó kereset. Akkor inkább albérlet, vagy egyszobás lakás de a család legyen együtt amíg kicsik a gyerekek. Utána természetesen meg lehet oldani, ha férj megy csak ki.
Biztos hogy nem hagynám itthon a gyerekemet!
Ne haragudj, de bármien rossz is legyen a helyzet, itthon is meg lehet oldani.Vagy ha nem vidd magaddal a gyerekeket is.Ha meg az a gond, hogy akkor ott nem lenne ki vigyázzon a gyerekekre, akkor vidd a nagymamát is.
De a legjobb az lenne, ha csak a párod menne dolgozni, te meg itthon keresnél munkát.De a gyerekeknek az anyjuk mellet a helye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!