Testvérnek (bármilyen neműek is) egyforma stílusú, eredetű hosszúságú nevet "kell" adni?
A kislányunk neve 4 betűből áll. Ha húga születik, a másik favorit név már 9 betű. Nem lesz fura?
Ti odafigyeltetek erre is a testvér(ek) névválasztásakor?
Szerintem kerülendőek az effajta névpárok testvéreknél. Vagy csak én érzem nem "összeillőnek"?
Krisztofer, Erzsébet
Zsolt, Dzsenifer
Koppány, Brendon
Éva, Klarissza stb.
Mi oda figyeltünk, nekem ez (is) számít, meg még sok más szempont a név választásnál.
De azt nem teljesen értem, hogy most a saját gyereked miatt vacillálsz, vagy azért hoztad ezeket a példákat, mert mások névválasztásán vagy felháborodva.
Anyukám bizonytalanított el kicsit, hogy a kislányunk rövid nevéhez nem megy a másik kedvenc nevünk, ami meg elég hosszú.
Innen jutott eszembe a kérdés, hogy miket kell(ene) figyelembe venni, ha a kistesónak választunk nevet.
Konkrétan ezeket a testvérpárokat ismerem.
No alap tézis nálunk:
a baba nevét csak a születés után áruljuk el a kedves rokonságnak, akik aztán neki állhatnak "megemészteni".
Azt a nevet válasszátok, ami Neked és a férjednek tetszik!
első
:o)
Szia
Szerintem nem gaz ha egy stiluson belul van a 2 nev.
Az rosszabb ha az altalad emlitett stilusbeli kulonbsegek vannak....
pl nalunk csaladi hagyomany, hogy 1 hosszu es 1 rovid keresztneve van mindenkinek.En nem szakitom meg ezt a szep regi hagyomanyt.
Igaz ha fiunk lesz akkor apa nevet kapja masodik nevnbek ami nem rovid (Andras), de akkor is mindenkeppen 2 neve lesz a babanknak.
A masik amitol herotom van az Anna-Panna
Anna-Hanna Panna-Panna
Nora-Dora
Dominik-Dominika Viktor-Viktoria
Martin-Martina stb ikrektol....
Krisztofer, Erzsébet
Zsolt, Dzsenifer
Koppány, Brendon
Éva, Klarissza stb.
Amiket itt felsoroltál, hát nem túl szerencsésen választottak a szülők.
Szerintem is figyelni kell arra, hogy valamennyire egyensúlyban legyenek a testvérek nevei, de a betűk száma nálam nem fontos. De az általad említettek így együtt nagyon furcsák.
Évike és Klari ikrek, Krisztofer testvérét Lizának becézik, de Erzsébet a neve.
Ezek szerint nem csak számomra fontos szempont, hogy ennyire ne térjenek el egymástól a nevek.
Köszönöm.
Nekem csak egy gyerekem van, de ha 2 lenne sem a szerint választanék a második gyerekemnek nevet hogy illjen a nagyobb tesó nevéhez.
De nem tudom mien nevek passzolnak: én Vivien vagyok, a tesóm Gábor István.
Ha születhetne egy lányom neki 2 neve lenne, annak ellenére hogy a fiamnak csak egy van.
Soha nem jutott ilyen eszembe hogy a testvérek nevének passzolnia kell.
nálunk a névválasztásnál az volt a fontos,hogy ugyanannyi szótagú legyen a neve(pl a nagy Bendegúz,a kicsi Aladár);meg hogy mindkettő ugyanabból a "korból" származzon(mondjuk ősi/bb).
ha lesz 3.és pl lány,annál is törekedni fogok,hogy 3szótagú és régi magyar neve legyen...bár nagyon tetszik a Tícia és a Regina nevek is :-))))
az említett névpárok tényleg nem szerencsések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!