Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért beszélnek a kisgyerekes...

Miért beszélnek a kisgyerekes szülők (főleg anyukák) többes szám egyes személyben?

Figyelt kérdés
Ilyenekre gondolok főleg, hogy: híztunk a héten fél kilót, ettünk 100 mili tejet, nagyot tudtunk kakilni, tudunk büfizni, jön a fogunk stb stb. Nem zavar engem amúgy, de érdekel, hogy ez mitől lehet.
2009. febr. 11. 09:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem ez még enyhébb eset, így beszélni, mondjuk a "nem kakiltunk két napja", vagy a "már két fogunk van" engem mindig megmosolyogtat... A környezet is belekényszeríti sokszor az ember lányát az ilyesféle beszédbe, az a sok "miket esztek már", "hány kilók vagytok" stb. El kell nézni ezt mindenkinek, habár én soha nem mondok ilyeneket, de nem zavar.

A vadul burjánzó becézős szavaktól viszont feláll a szőr a hátamon, olyan groteszk felnőtt emberek szájából az ilyesmi: szopcsi, kajcsi, tápi, főzi, tejcsi, kaksi, fürcsi, olyan szánalmas! Persze ettől sem lesz valaki rossz ember, csak rossz hallani.

2009. febr. 11. 11:40
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

én minden este ezt mondom:

na, most fürcsi, kajcsi, alcsi

:)

de csak magunk között

2009. febr. 11. 12:06
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem aranyos... ez olyan kismamás "szleng":) Én is úgy szoktam mondani hogy 24 hetesek vagyunk, csak mert az kicsit lágyabb mintha azt mondanám a magzatom 24 hetes vagy valami ilyesmi.Nekem nem fura ha egy anyuka is így beszél a babájáról.
2009. febr. 11. 13:06
 14/14 anonim ***** válasza:

ez a szeretet jele, aki nem beszél így az szokott gügyögni, gagyorászni, haladzsázni a picurijával, vagy faarcúan beszélget a babával hogy eszel Bence, alszól?

A becézések lágy hangulatot melegséget sugároznak. És egy gyerek ezt a nyelvet beszéli és érti meg legjobban.

2009. febr. 12. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!