Nehezebb gyesről visszamenve munkát találni protekció nélkül, mintha börtönből jönnénk?
Milyen sulid van?
Interjúkra se hívnak be?
Hogyan keresel, hol?
Már amikor terhes voltam megmondta a régi helyem....tizenx éve dolgoztam akkor ott, egy multi...hogy ne is álmodjak arról, hogy visszavesznek, nem bíznak az anyukákban....persze, ha visszaveszik az embert, mert kötelező,úgy könnyebb, nálunk sajnos se bölcsi nincs, se nagyszülő, aki vigyázna napi 11-12órát rá, a magánbölcsi+utazás meg drága,majdnem a fizetésem(10e híján) és egy két évest hajnal 5kor hurcolni...hát, ember legyen a talpán, aki viszi és csak este 8-ra ér haza ( vidéken lakunk)
nem voltam börtönbe, de úgy érzem, hogy egy kisgyerekes anyára parásabban néznek, mint egy börtönből jöttre
Az első vagyok. (Meg a harmadik és negyedik).
Az első hozzászólásommal mi rosszat mondtam? :O Itt ez a kielégülés, hogy nyomkodhatják egyesek a piros kezet? Szánalom.
Rohadt nehéz munkát találni, főleg ha gyesről jössz! Nekem ezért nem kellene most egy csecsemő, sőt a barátnőmet is óva intem attól, hogy most szüljön, amikor a legnagyobb gazdasági válság van! A több éves otthon babázást a munkaadók nem díjazzák, mert azt jelenti, kiestél a munkából, a gyakorlatból és a szaktudásod már nem a régi...de ugyanez a helyezet akkor is, ha van egy diplomád, mint nekem és évekig nem dolgozol a diplomás szakmádban, mindegy, mi miatt!!!! a munkaadókat csak a minnél több szakmai gyakorlat érdekli....vagyis ezekkel a téveszmékkel van a probléma, hogy azt hiszik, aki több évet kihagy vmilyen ok miatt, az alkalmatlan, a tudása elavult....anyám betegség miatt (agyi érelzáródás) miatt volt otthon több hónapot és emiatt majdnem kirakták az állásából, az utolsó pillanatba ment vissza, amikor válaszút elé állították.....
Egyszerűen arról van szó, ma NEM LEHET hosszabb ideig hiányozni egy munkahelyről, mert elveszíted! Tök mindegy, mi miatt, lehet egy gyerek, egy betegség, egy váratlan baleset, és ez után kezdhetsz mindent elölről..... szó szerint! És abszolut pontosan fogalmaztál, akár börtönben is lehettél volna, ugyanez lenne a helyzet!!!!!!
Erkölcsit egyébként nem mindig kérnek,és nem muszáj őszintén megvallani....igen, az uokatesóm férje 3 évig volt a sitten fegyveres rablás miatt, majd kijőve a dutyiból protekcióval!!! egész jó állást kapott, irodai és főnök lett, feltornászta magát a ranglétrán....
És így igaz!
Protekcióval lehet ma már csak állást találni, ezért én ápolom a régi kapcsolataimat is, nyitvahagyva mindenhol egy kiskaput....a mostani állásom is ennek köszönhetem, nem a diplomámnak, pedig csupa jelessel végeztem....de a kutyát se érdekelt, amikor felvettek, csak az, hogy apa ott dolgozik és ő a főnök...
az szerintem a legrosszabb és őszintén megmondom, ha valaki évekig otthon babázik és "begubódzik" nem jár sehova, nem ápolja a régi kapcsolatait, mert ez után k*rva nehéz lesz egy új állást találni! Főleg ma!
A másik barátnőm aki januárban szült, 2 hónapot "mer csak" otthon maradni, majd megy vissza dolgozni, ez után a férje lesz otthon 2 hónapot a babával, majd ő is megy vissza dolgozni, majd jön a nagymama, ő is kivesz 2 hónap gyest és gondozza az unokát, ez után beadják bölcsödébe, ha fél éves lesz.....na ez a "modern gyes" ahol a munkahely is éppen olyan fontos, mint a baba....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!