Hány éves kortól érdemes úszni tanítani a gyerekeket?
Én láttam már az úszásórán olyan 4 éves gyereket, aki gyorsúszásban szabályosan átúszta a kismedencét. Éppen ezért merem azt állítani, hogy érdemes korábban is elkezdeni a vízhez szoktatást, mint a nagycsoportos óvodás kor.
Az én fiam 3 éves egy hónap múlva, de karúszóval már másfél éve ügyesen úszik, és karúszó nélkül is képes rövidebb táv megtételére a vízben, le tud merülni a vízbe, fel tud hozni tárgyakat, és vissza fel is tud jönni a víz tetejére, önerőből. Hamarosan ő is átkerül majd az igazi úszócsoportba, a tudása már megvan hozzá, már csak komolyodnia kell még egy picit.
Ahogy már előttem is írták, én is nyugodtabb szívvel viszem így strandra, mert tudom, hogy ismeri a vizet, és ha beleesne, nem pánikolna, hanem igyekezne a felszínre úszni. Arról nem is szólva, hogy barátságban van a vízzel, sosem volt számára gond a hajmosás, míg az unokatestvére 5 évesen is alig merte beletenni a fejét a vízbe, az én apróságom mutatta meg neki, hogy abban nincs semmi félelmetes. :)
A kérdező anyukának azt javaslom, ne várjon éveket, ha a kislánya szereti a vizet! Lehet, hogy nem lesz két hónap alatt szabályos úszó a lánykából, de fokozatosan, az alapoktól kezdve ő is meg tud tanulni a vízzel bánni, a víz felszínén maradni, vagy éppen kijutni a partra már 5 éves kora előtt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!