Hány éves kortól érdemes úszni tanítani a gyerekeket?
4 évesen szokták a leghamarabb elkezdeni az uszodák a gyerekek oktatását.
Nálunk a babaúszásról kikerült gyerkőcök is 3-4 évesen kezdik el az "igazi" úszást tanulni ugyanott, a Babausziban, ahová kis koruk óta járnak. Akkor kerülnek át a "nagycsoportba", amikor már elég érettek rá, hogy azt tegyék, amit az oktató mond nekik.
Nekik ugyan már van előképzettségük, ismerik az alapvető úszásmozdulatokat (kisbéka láb, gyorsúszás alapmozdulatai, stb.), és a legtöbben előre tudnak haladni a vízben "kutyaúszásban", ezért nem kell megvárni velük a 4 éves kort. De a tapasztalat az, hogy ennél hamarabb csak kevés gyerek képes szót fogadni, és koncentrálni az órán.
Nálunk el lehet kezdeni szervezett keretek közt már 3 évesen is akár, el is kezdte a lányom. De most 5 éves és most érett meg arra, hogy úszni tanuljon. Pedig tanulja már 2 éve, de most 4 hónap alatt többet tanult, mint előtte 2 év alatt. Ezért irtam, hogy szerintem 5 éves korban érdemes. De el lehet vinni persze előbb is, elvan a vizben, "szokja".
Első voltam.
Hát nálunk (kisváros) az ovisok kiscsoporttól járhatnak az usziba. Ha nem is tanul meg szó szerint úszni, megtanul benne létezni.
Így nem féltem annyira nyáron a strandon sem. Megtanulnak stabilan a vízben játszani, ha nem is szabályosan, de valamennyire úszni is. kb. a nagycsoportosok azok, akik a szabályos mozdulatopkat el tudják sajátítani.
Én nem bántam meg, hogy mindhárom lányom 3 évesen kezdte az úszást. NAgyon sokat fejlődött a mozgáskoordinációjuk, kevesebbet voltak betegek is.
Nálunk is az volt az érv, hogy imádnak strandolni. Így legalább nyáron nem csak a kismedenecében pancsolhattak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!