Titeket nem idegesít, ha anyukák többes szám első személyben beszélnek (ha a gyerekükről van szó )?
"1 évesek vagyunk" " ma sokat ettünk" "oltást kapunk"
"zöldet kakilunk"
Frászt kapok ettől, miért beszélnek így? Tényleg nem értem..
Engem is zavarna,ha ilyet hallanék.
Viszont amit csináltunk, és nem biztos hogy helyes, és nehéz volt kicsit főleg a fiunkat leszoktatni, az az, hogy pl. azt mondtuk. Amikor mondani akartam pl. gyere velem, helyett azt mondtam, gyere anyával, magamat mondtam, többesszám elsőben. Ő meg szépen így beszélt magáról egy darabig sajnos. Nem én kapok puszit, hanem XY kap puszit.
Nekem is néha kicsúszik a számon a T1-es, de akkor általában javítok is, hiszen én sem szeretem, és nem gondolom, hogy ez helyes lenne. De valóban, mivel még ő is azt gondolja sokáig, hogy ő meg anya egy személy, átragad, és én is azt gondolom. Figyelek rá, hogy ne így beszéljek, de ha más beszél így nem zavar.
Sokkal jobban zavar a hónapos helyett a hós. Sokszor úgy kijavítanám, mikor más mondja, de nem teszem persze... ezzel úgy vagyok, mint mikor az e szócskát teszik rossz helyre pl. nem e kellene, el e jön, stb .... de persze ezt is csak magamban javítom, nem bírálhatok és nem nevelhetek, főleg nem taníthatok senkit a gyerekemen kívül...
ez pont olyan mint a nekem feltett kérdés egy unatkozó öreg nénitől a postán:-jaj,de nagy a pocikája kedvesem!és mikor szülünk ha szabad kérdeznem?
ááááááááá!erre én:hát,én akkor mikor beindul,hogy ön mikor azt nem tudom....erre a néni csak bénán értetlenül nézett és nem értette most mi van.
Valamelyik színész anekdotázott ilyenről:
Az orvosom megkérdezte, hogy "na és tudunk úszni?", mire én inkább nemmel feleltem, nehogy szegény miattam fulladjon meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!