Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Titeket nem idegesít, ha...

Titeket nem idegesít, ha anyukák többes szám első személyben beszélnek (ha a gyerekükről van szó )?

Figyelt kérdés

"1 évesek vagyunk" " ma sokat ettünk" "oltást kapunk"

"zöldet kakilunk"

Frászt kapok ettől, miért beszélnek így? Tényleg nem értem..

2011. febr. 3. 20:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
2011. febr. 3. 23:03
 12/18 anonim ***** válasza:

Engem is zavarna,ha ilyet hallanék.

Viszont amit csináltunk, és nem biztos hogy helyes, és nehéz volt kicsit főleg a fiunkat leszoktatni, az az, hogy pl. azt mondtuk. Amikor mondani akartam pl. gyere velem, helyett azt mondtam, gyere anyával, magamat mondtam, többesszám elsőben. Ő meg szépen így beszélt magáról egy darabig sajnos. Nem én kapok puszit, hanem XY kap puszit.

2011. febr. 3. 23:15
 13/18 A kérdező kommentje:
21:51-es, ez nem kötözködés,feltettem egy kérdést.
2011. febr. 4. 09:11
 14/18 anonim ***** válasza:
22:20-as vagyok, engem még az is nagyon zavar, amikor azt mondják a gyerekre, hogy 35 hónapos vagy 18 hetes. Én úgy gondolom max. 2 évig kell (szokás) hónapokban mérni a korát, hetekben meg max 2 hós koráig. Bár én már most is csak úgy mondom, hogy .... hónapban volt 1 éves, próbálom a nem gyerekesek felé is "érthető" nyelven kommunikálni. :o)
2011. febr. 4. 15:53
 15/18 anonim ***** válasza:
23.15 vagyok. Jól elszúrtam, nem többes szám elsőben, hanem 1-es 3.-ikban beszéltem magamról.
2011. febr. 4. 16:52
 16/18 anonim ***** válasza:

Nekem is néha kicsúszik a számon a T1-es, de akkor általában javítok is, hiszen én sem szeretem, és nem gondolom, hogy ez helyes lenne. De valóban, mivel még ő is azt gondolja sokáig, hogy ő meg anya egy személy, átragad, és én is azt gondolom. Figyelek rá, hogy ne így beszéljek, de ha más beszél így nem zavar.

Sokkal jobban zavar a hónapos helyett a hós. Sokszor úgy kijavítanám, mikor más mondja, de nem teszem persze... ezzel úgy vagyok, mint mikor az e szócskát teszik rossz helyre pl. nem e kellene, el e jön, stb .... de persze ezt is csak magamban javítom, nem bírálhatok és nem nevelhetek, főleg nem taníthatok senkit a gyerekemen kívül...

2011. febr. 4. 21:35
 17/18 anonim ***** válasza:

ez pont olyan mint a nekem feltett kérdés egy unatkozó öreg nénitől a postán:-jaj,de nagy a pocikája kedvesem!és mikor szülünk ha szabad kérdeznem?

ááááááááá!erre én:hát,én akkor mikor beindul,hogy ön mikor azt nem tudom....erre a néni csak bénán értetlenül nézett és nem értette most mi van.

2011. febr. 8. 13:49
 18/18 anonim ***** válasza:

Valamelyik színész anekdotázott ilyenről:

Az orvosom megkérdezte, hogy "na és tudunk úszni?", mire én inkább nemmel feleltem, nehogy szegény miattam fulladjon meg.

2013. febr. 18. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!