Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagy családot terveztél, de...

Nagy családot terveztél, de az első gyermek után rájöttél, hogy képtelen ekkora feladatra, és max 2 lesz?

Figyelt kérdés

Én olyan csalódott vagyok.

Nagy családot szerettem volna mindig is,és talán állunk úgy anyagilag,hogy ki is bírnánk ha 3-4 vagy több gyermekünk lenne.

De sajnos úgy érzem,hogy könnyebb volt tervezni mint véghezvinni.

Van egy 22 hós kislányom,és azt hiszem lesz még egy tesója és kész,mert különben rá fog menni az egészségem.

Egyszerűen alkalmatlan vagyok a feladatra.

2011. jan. 31. 15:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Lelkileg, vagy fizikailag érted, hogy "rámenne az egészséged"?
2011. jan. 31. 15:44
 2/13 A kérdező kommentje:

Is-is.

Lelkileg azért,mert néha nagyon nehéz feladat a gyermeknevelés,úgy,hogy közben jól is csináld.

És fizikailag is. Már a terhességem alatt leépültem,mindenféle betegségem előjött ami addig nem volt,azóta is állandóan fáradt vagyok,és egyre rosszab.

Kevésnek találom a 24 órát. Sajnos nagy az alvásigényem is,amin próbáltam változtatni,de ennél kevesebb alvással nem tudnék talpon lenni.

És még csak egy gyermekem van.

2011. jan. 31. 15:48
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ne légy csalódott. Ha kettőt bírsz, legyen kettő, az is igazán szép! :)
2011. jan. 31. 15:50
 4/13 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok. Kettő van, imádom őket, de nagyon hiányzik néha a szabadság. Nem hiszem hogy még egyszer belevágok. Főleg az első hat hónap készített ki idegileg, pedig jó babáim voltak.
2011. jan. 31. 15:58
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi "csak" 2 gyereket terveztünk, de az elmúlt egy hét után azt mondom, hogy ennek az egynek se lesz testvére... Borzalmas napokon vagyunk túl, és tartok tőle, hogy még nincs vége. Én csak remélni tudom, hogy ez megváltozik, de most a fáradtság, a kimerültség azt mondatja velem, hogy nem lesz 2. gyerek se... Most úgy érzem, hogy anyaként totális csődöt mondtam, és teljesen alkalmatlan vagyok az anyaságra!

Szóval ha ez vigasztal (bár gondolom nem), nem vagy egyedül a problémáddal. Sajnos!

2011. jan. 31. 16:03
 6/13 anonim ***** válasza:
45%
hát én azt mondom, ha 1 gyerek után így érzel, tényleg ne akarj többet. Én azután jöttem rá, hogy milyen KÖNNYŰ volt 1 gyerekkel, miután megszületett a 2... igaz nálunk kicsi a korkülönbség.
2011. jan. 31. 16:47
 7/13 anonim válasza:
100%

Hat mi nem terveztunk, nagyonmax 3 gyereket. Most kettonel tartunk, de valszeg nem lesz tobb.

Egy gyerekkel is igen nehez volt. Ugy ereztem, hogy a haverom tuloz, mikor azt mondja nem dupla, de tripla olyan nehez ket gyerekkel.

A masodik gyerek utan aszondom igaza volt:) Egy gyerekkel sokkal konnyeb volt... persze erre csak kesobb jon ra az ember.

Ja es meg igen az elejen vagyunk, de a naggyal sokkal konnyebb... legalabbis nekem. Mar ertelmesebb es lehet neha vele beszelni. Igaz akaratosabb es igen idegesito is tud lenni:D

Utolso:

Amirol nem beszelnek. A gyerekvallalas nem csak rozsaszin felho. Nagyon nehez melos dolog. Csak errol mindenki hallgat.

2011. jan. 31. 16:54
 8/13 anonim ***** válasza:
16:03: jobb lesz hidd el! 3-4 hónapos korig kell csak "kibírni", utána már lehet élvezni is az anyaságot! Utolsó: szerintem az utolsó előttinek akartad írni:);)
2011. jan. 31. 17:00
 9/13 anonim ***** válasza:
A férjem se szeretne még egy babát, úgy tűnik csak egy gyermekünk lesz, pedig én szívesen szülnék még egyet.
2011. jan. 31. 17:30
 10/13 anonim ***** válasza:
Bőven elég 2, legalábbis nekem:-))
2011. jan. 31. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!