Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki találta fel a kiságyat?

Ki találta fel a kiságyat?

Figyelt kérdés

Szerintem a lehetséges válszok:

1. középkor, úri nő nem szoptat, dajkát tart és a gyerek nem aludjon a cseléd mellett

2. szintén valamikor a civilizált emberré válás elején, amikor elkezdett félni az ember attól, hogy ráfekszik a picire.

A kérdés azért mrült fel benne, mert abszolút nem az állatvilágból hoztuk! Ott egy anya (emlősökre gondolok)csak végszükség esetén távolodik el a kölykétől.

Ötletek még?

2009. febr. 6. 21:46
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
A bölcső korábbi találmány szerintem. Abból származhat a kiságy. Bölcsőben ringatták a nők a gyerekeiket, amikor a kezükkel valami más munkát végeztek, és a lábuk szabad volt. Tudjuk mindannyian, hogy vannak kisbabák, akik folyamatosan azt szeretnék, hogy ringassák őket. Na most amikor a ruhát nem csak úgy megvették a boltban, hanem otthon varrták, kötötték őket, és ha kiszakadtak, akkor megfoltozni is szokás volt, akkor a babát be lehetett tenni a bölcsőbe, az anya tudott a munkájával foglalkozni, és közben a lábával ringatta a bölcsőt. De amúgy szerintem a másik funkciója az lehetett, ami ma is: nem tud belőle kiesni a gyerek. Szerintem már nagyon régről benne van ez az emberekben, hogy amikor alszik a baba, de a szülő nem, és a dolgait intézi otthon, akkor olyan helyre tegye a babáját, ahonnan nem tud kiesni.
2009. febr. 7. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!