Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Testvéri féltékenység?

Testvéri féltékenység?

Figyelt kérdés
Egy kedves barátnőm most várja második gyerekét. A hatodik hónapban van és kb. egy hónapja mindennap nekem sírja ki magát. Amikor megtudta, hogy megint terhes és elmondta a kislányának, nagyon örült neki. Az utóbbi kb. egy hónapban a kislánya közölte vele, hogy azonnal csinálja vissza ezt a testvér dolgot, neki nem kell testvér, mert akkor őt nem fogják annyira szeretni, "hazajön"(a kistesó) meg fogja verni. Azóta a saját babáit veri és azon mutatja be, mit fog csinálni a kistesójával. Valakinél hasonló? Akár durvább, akár lightosabb kivitelben?
2011. jan. 28. 15:36
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia, mennyi idős a kislánya a barátnődnek?
2011. jan. 28. 15:41
 2/5 A kérdező kommentje:
Májusban lesz 4.
2011. jan. 28. 15:50
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia! Lehet meg fog változni, ha már ott lesz a testvére, de én előtte inkább elvinném pszichológushoz, nehogy tényleg valamit csináljon a testvérével!
2011. jan. 28. 23:28
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem vagyok szakember, de!szerintem kérdezzen meg egyet.

Első gondolatom az volt, hogy az első öröm után kezdett el tudatosulni a kislányban a dolog-az ő kis képzeletével ki tudja, miket gondol(beszélgetnek a tesóról?Vagy túl sokat beszélgetnek?)Ezeket nem kell szó nélkül hagyni-nem is lehet.Az is előfordulhat, hogy valaki mondott "okos"dolgokat, ami riasztotta.

Döbbenetet-figyelmet válthat ki a cselekedete.Szóval így nem könnyű megmondani mi lehet.

Nekem is ennyi idős a kislányom, jön a tesó-én is készülődöm, hogy bár egyelőre várja-vannak már jelek-anya húzza a csak én tudok jól mesét olvasni...stb-erősítem benne, hogy szeretem, és mennyi mindent fogunk együtt csinálni, ha a kicsi elalszik és apára itthon hagyjuk:)))cinkos mosoly.Nagyon figyelnem kell ezt tudom, embert próbáló lesz, főleg, ha "nehéz" természetű babaát kapunk-óvodába nem fogom vinni, amíg ő maga nem szeretne menni-imád járni amúgy.Ez is biztos. egyelőre ennyi fix, a többi alakul.Sok sikert!

2011. jan. 28. 23:31
 5/5 anonim ***** válasza:
A helyedben pszichológushoz vinném a nagyobb kislányt, de szerintem féltékenykedik, mert azt hiszi, hogy a kistesóval többet foglalkoznak majd, mint vele.
2011. jún. 14. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!