Kismamák véleményére vagyok kiváncs azért ide írom!?
Első vagyok megint. Nekem azt a tájékoztatást adták, hogy aki február 28-ig nem nyilatkozik, hogy mit szeretne a hozammal, azt márc. 31-ig értesíteni fogják, ami után még mindig lesz 30 nap, hogy eldöntsd, mit szeretnél.
Az axánál van letölthető nyomtatvány a honlapon, amit postai úton kell hozzájuk eljuttatni. Gondolom ez a többi nypt-nál is így van.
Szia! Én is visszalépek az állami nyugdíjrendszerbe!
Ha jobban bele gondolunk nem igen van más választásunk.
12 éve vagyok pénztártag durván 1 millió ft.gyűlt össze ezalatt az idő alatt.Gyakorlatilag egy nagy nulla ha lebontom hónapokra.Egyébként én is megkaptam az összesítőt és hozzá néhány jótanácsot a választás megkönnyítése érdekében.
Azt írta a pénztár,hogy annak érdemes maradni akit már csak1-2 év választja el a nyugdíjtól illetve akinek sok pénz van bennt 20-30-40 millió! A többieknek a reális döntés az,hogy visszalép.
Gondolj bele hol lesznek ezek a magánnyugdíjpéztárak mondjuk 5-10 év múlva?És akkor már hiába kopogtatnál az Állam Bácsi ajtaján,hiszen a döntést most kell meghozni,aki úgy dönt marad,utánna már nem változtathat.
Én úgy voltam vele,hogy ha ez a rengeteg fiatal majd annak idején eléri a nyugdíjkorhatárt,tök mindegy ki lesz kormányon,DE nem mondhatja több millió embernek,hogy sajnálom nincs nyugdíj nektek!Egyszerűen nem tehetik meg velünk,képtelenség!!!Szerintem az állami nyugdíj még így is biztosabb mint a magán pénztárak!
Nekem is jött egyenleg közlöm.
És Én is vissza lépek,mert elgondolkodtató,hogy fizetünk havonta X összeget(ami nem is kevés) a magán pénztáraknak és alig van hozzam.
Ki az idióta, aki megint lepontozgat mindenkit??? Unatkozol???
Egyébként ajánlom figyelmedbe, hogy a lepontozgatásoddal kapcsolatban nézz utána a saját pontjaid csökkenésének is... mert ezzel arányosan kapod a frankó minuszokat ám!
Én maradok. Amikor én elkezdtem dolgozni (2006-ban), kötelező volt belépni. Igaz, nem dolgoztam olyan sokat, hogy valami tetemes összeg legyen rajta, de úgy gondolom, hogy az akkor is az én pénzem, az én fizetésemből került az oda, azt tőlem nem vehetik el.
Mire én nyugdíjas leszek, még sok víz lefolyik a Dunán, ki tudja, mi lesz akkor, lehet, hogy nem is lesz már állami nyugdíj. Én nem tudok megbízni az államban.
A másik okom, amiért nem lépek vissza, hogy úgyis pár éven belül külföldre költözünk, és nem tartom valószínűnek, hogy életvitel-szerűen visszajönnénk ide lakni, dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!