Hogyan lehet elmagyarazni egy 3-4 evesnek, hogy hamarosan testvere erkezik, de maskent, mint mas csaladokban?
Van egy gyermekunk, aki 2 eves mult. Valoszinuleg 3-4 eves lesz, mikorra befejezodik az adoptalas. Az elso gyerekunk biologiailag is a mienk. Hogyan teremtsunk olyan legkort, hogy mindenkinek jo legyen? A masodik gyerekunk adoptalt lesz, kisbaba.
Felek, hogy a nagyobb majd elohozakodik ezzel neki kesobb, mert mar egy 3-4 eves is latja, hogy egy terhesseg hogy zajlik. Gondolom, hogy ertitek, hogy mire gondolok es hogy mire kerdezek.
Szoval ti mit javasoltok ebben a helyzetben? Mennyit tudjon a nagy a kicsirol? Felek, hogy kesobb a kicsi a nagytol tudja meg rossz idoben, hogy adoptalt.
Saját történetünk:újszülött korában fogadtuk örökbe a kisfiúnkat,imádtuk,szerettük,körülötte forgott minden,kerek volt a világ nagyon.
Aztán egyszer csak váratlanul kiderült,hogy született egy teljesen vér szerinti hugocskája,3 nap állt a rendelkezésünkre,hogy a szükséges babaholmikat beszerezzük :-) .
A kispasink velünk örült,fel sem fogta,hogy mindez mit jelent az ő számára.
MOst már 4 hónapos a hugi,a nagyfiú pedig 4,5 éves bizony néha ringattatja magát,cumisüvegből akar inni :-),de szerencsére nagyon szépen ,szeretettel bánik a tesóval,annak ellenére,hogy ennyire hirtelenül jött és nem tudtuk felkészíteni.
A fiunkkal rengeteget törődünk,ha a kislány alszik példáúl,csakis az övé vagyunk,de még néha így is mondja,hogy anya velem is törődj.
5:32 -esnek:
Valószínű a közeledben nem volt még boldog örökbefogadó család!
Nem így működnek a dolgok általában ahogy írtad,még akkor sem,ha az egyik vér szerinti a másik pedig nem...
DE mindenesetre legalább őszinte voltál és jó,hogy megismerhetünk egy ilyen álláspontot is.
05.32-es vagyok, a gonosz. Sárga karika, és 16 benne, mert aki álomvilágban él, az maradjon ott.
Kedvesen naiv a feltételezés, hogy nem láttam boldog örökbefogadott gyermekeket, több családál is, de ott _mindegyikük_ az volt,-értem _nevelt_ és boldog.
Továbbá három fiam van, 4-5-7 évesek, tehát a gyerekek közötti konfliktusról is van kis tapasztalatom, hát mit mondjak, nem pont arra mennek reflexből, amerre acélos ujjam mutat, mert nálunk a felvilágosításba nem tartozik bele a lendített csatos öv,a pofon, a bezárás, a kiközösítés, igy van, hogy 5-percnél is tovább tart míg kibogozzuk a konfliktust.
És láttam végezetül két, egymástól független, a kérdésben szereplő jellegű "vegyes" családot is, nagyon komoly,(főleg nem anyagi)-érzelmi problémákkal.
Ezért vettem a bátorságot, hogy írjak, mert nem árt elégszer átgondolni egy párnak, hogy mit tesznek,a kérdésem sarkított de igaz felvetésével, véleményemmel segíteni őket. Mind a munkám, mind a családi-magán-életem mögöttem áll tanúként.
Úgyhogy az vegye a bátorságot, hogy a 3,14csába küldjön, aki maga is tapasztalt valamit családügyekben,gyermeknevelésben, mert kicsit más mint a Hollywoodi B-produkciókban.
Végezetül hozzáfűztem, hogy kívánok nektek sok boldogságot. Most még egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!