Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyes ellátás mellett kell...

Gyes ellátás mellett kell tb-t fizetni vagy biztosított vagyok?

Figyelt kérdés
Jelenleg az ikreimmel vagyok ikergyesen, az ikrek 2 évesek, valószínüleg amint betöltik a 3. életévüket a munkáltatóm felmond nekem-ugye az ikergyes 6 évig jár.Ha nem lesz munkahelyem akkor nekem kell a tb-t fizetni vagy ez a gyestől függ? Amíg gyest kapok addig van tb biztosításom?
2011. jan. 21. 18:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Gyes alatt alanyi jogon jár a TB.

Pont ma jártam utána.Gyesen vagyok.

Csak annyi hogy értesíteni kell az APEH-et majd a GYES-ről!

2011. jan. 21. 18:25
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, amíg GYES-en vagy, addig biztosítva vagy. Viszont nem kell bejelenteni az APEH felé.
2011. jan. 21. 18:36
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, akkor megnyugodtam :)
2011. jan. 21. 18:40
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
VAlóban nem kell gyes alatt tbt fizetni, most kérdeztem meg egy szakértőt.
2011. jan. 21. 20:43
 5/6 anonim ***** válasza:
76%

Nem tudom, hogy tudod -e hogy a GYES nem 6 évig jár , hanem

ikergyermekek esetén a tankötelessé válás évének végéig, (amennyiben ikergyermekek esetén a tankötelessé válás éve nem egyezik meg, úgy a legkésőbb tankötelessé váló gyermeket kell figyelembe venni). A gyermek tankötelessé válásának időpontjaként legfeljebb a gyermek 10. életéve betöltésének napját kell érteni.

Félre ne érts nem kötekedni akartam, csak gondoltam leíron hátha te nem így tudod.

2011. jan. 21. 21:31
 6/6 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Köszi szépen mindenkinek. Igen tudom, hogy addig jár a gyes amíg suliba nem mennek a kicsik-csak hozzávetőlegesen írtam a 6 évet-, igazság szerint a lányom vesebeteg, úgyhogy utána, pedig 10. életévéig jár a gyes- persze reménykedem benne, hogy kinövi a betegséget...Az a szerencsém, hogy gyes mellett visszamehetek tanulni :)
2011. jan. 21. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!