Hallotatok már olyanról, hogy a TGYÁS csak akkor a fizu 70%-a, ha megvan a két év munkaviszony?
Szia. Ezeket találtam neked. Arról sehol nincs szó, hogy ha nincs meg a 2 év akkor kevesebb a tgyás. Sőt, mindenhol 180 nap van írva.
A terhességi-gyermekágyi segély mértéke:
A terhességi-gyermekágyi segély a jövedelem napi átlagának 70 %-a.
A terhességi-gyermekágyi segély összegének megállapítása
Ha a kezdőnapot megelőző év január 1-jétől a tgys kezdőnapjáig van 180 napi jövedelem
A terhességi-gyermekágyi segély összegének alapjául szolgáló napi átlagkeresetet a táppénzre vonatkozó szabályok szerint kell megállapítani, ha a biztosítottnak– az ellátásra jogosultsága első napját megelőző naptári év első napjától a terhességi gyermekágyi segélyre való jogosultságot megelőző napig – az ún. irányadó időszakban 180 naptári napi jövedelme van.
Szia!
Ha nem titok, hol dolgozol?
Mert az én munkahelyemen is a csaj ilyeneket mondott! Csupán kitolásból!
Én az OEPnél megkérdeztem mi az igazság. Utána elmondtam a hallottakat a munkaügyes csajnak, mire ő azt mondta, hogy az OEPnél rosszul tudják a jogszabályokat.... No comment!
A vége az lett,hogy megfenyegettem a munkaügyes csajt, hogy a nyakára uszítom az APEHet és mindenféle felülvizsgálatot fogok kérni. Erre egyből megváltozott a véleménye...
Figyelj oda ezekre a dolgokra, menj el az OEPhez érdeklődni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!