Tavaly március óta dolgozom egy cégnél 130. 000.
-bruttó bejelentett bérrel. A főnökasszonyom azt kéri,
hogy március 1-től menjek el közös megegyezéssel, amit
úgy is ki fog erőszakolni belőlem. Mi lesz most velem,
mit vehetek igénybe?
Szia. 5. válaszoló vagyok. Az már legyen az Ő baja. Szerintem is menj táppénzre. az első 15 napot neki kell fizetni, de a táppénzes papírt gondolom te is beküldheted a tb-hez. Ha nem hagy békén vagy nem akar fizetni fenyegesd meg egy jó kis munkaügyi perrel. Gondolom arra sincs szüksége.
2009. febr. 2. 13:14
Ha nem küldi tovább a papírjaidat, olyan munkaügyi pert akaszthatsz a nyakába, hogy ülve csókolja a napot. Azzal foglalkozz most, hogy Neked mi a jó, ne azzal, ami neki, miért, őt Te mióta érdekled..? :S NE MENJ EL!
2009. febr. 2. 13:15
13/23 A kérdező kommentje:
A szerződésem határozatlan idejű, mert így kapott rám támogatást, a munkaügyi központtól szinte egy fillérjébe sem kerültem, mert volt egy csendestársa, akitől kaptam a fizut. Tulajdonképpen hónapokig élt belőlem most meg ilyen mocsok velem:-(
Igazuk van az előttem szólóknak, nehogy elmenj! Határozatlan szerződéssel nem küldhet el, ha terhes vagy. A helyedben holnaptól elmennék táppénzre, nem tesz jót ha idegesíted magad. Milyen mocsok emberek vannak! Most jól felhúztam magam ezen.
2009. febr. 2. 13:19
15/23 A kérdező kommentje:
Igen ezt fogom tenni elmegyek táppénzre, veszélyeztetett vagyok már az elejétől, mert nagyon nehezen jött össze a baba és vannak is apróbb problémák, rá is írta már a múltkor az orvosom a papíromra, hogy javasolja a táppénzt és feküdnöm is kellene meg nyugiban lenni csak így nehéz! Nagyon köszönöm a segítségeteket! Boldog babavárást és babázást mindenkinek!!
Egy embertelen szemétláda a munkáltatód.Ha őt ennyire hidegen hagyja a Ti sorsotok,Te minek foglalkoznál azzal,hogy neki mi éri meg?Nehogy felmondj.Ha meg Ő akar,mondd meg neki,hogy bíróságra mész.Undorító ez a helyzet ami nálunk van munka terén a kismamákkal.és a kisgyerekesekkel.
2009. febr. 2. 13:39
ha határozatlan akkor nem is mondhat fel míg terhes vagy s othon vagy babával..szóval menj táppénzre, s onnantól fogva ne érdekeljen csakis magadra s a babára koncentrálj, főleg h veszélyeztetett vagy, s mindent fogsz így kapni!!!Ha hív meg fel ne vedd a telefont:)
2009. febr. 2. 13:56
Csak nyugtatásként mondom, nekem is iszonyat szemét volt a főnököm. Amint megtudta, hogy terhes vagyok, egyből el akart küldeni. Mindennek lehordott... (Addig meg én voltam a kedvence, mert mindent szinte egyedül végeztem el) Viszont a táppénzemet kifizette (az első 15 napot), a többit meg egyenesen a TB-nek küldtem be.
Boldog babavárást!
2009. febr. 2. 14:02
14.02-es vagyok
Nem merik kockáztatni, hogy bepereljük őket, mert ez azért törvényben szabályozva van. Ha nem írod alá a közös megegyezést, akkor semmit nem tehet.
2009. febr. 2. 14:03
Szia!
Ne haragudj, de te sem vagy normális, nehezen jött össze a baba, a dokid is javasolja, hogy menj el táppénzre, akkor miért is nem mentél már el táppénzre???
A ribi pedig pontosan tudja a jogszabályt: a törvény a várandósokat védi a munkáltatói rendes felmondás alól, viszont ha közösen megegyeztek, akkor nincs neki semmilyen hátránya ebből. Semmit sem tehet a Munkaügyi Bíróság, hiszen közös megegyezéssel váltatok el.
Alá ne írj semmilyen papírt! Menj el a dokihoz, vetesd magad táppénzre és mindenki tehet egy szívességet Neked.
Boldog babavárást!
2009. febr. 2. 15:41
Kapcsolódó kérdések: