Miért válaszolnak egyesek arrogánsan, lekezelően,
mogorván?
Az ilyen emberek szerintem az életben betoji alakok, és itt "kiélhetik" magukat, hogy megmondják az "okosat". Adjuk meg nekik a lehetőséget..... ( érted?!) :)
2009. febr. 2. 09:17
Szia! Épp most gondolkodtam, hogy ez az oldal már nagyon nem a régi. Mindenki a saját véleményéhez ragaszkodik, a másokét nem tudja elfogadni és nagyon csúnyán válaszolnak egyesek. A válaszolók egymással vitáznak, ahelyett, hogy több szemszögből megpróbálnának segíteni a kérdezőnek. Na meg ez a lepontozás...Nagyon kicsinyes dolog. Olyan nevetséges dolgokon megy a vita, hogy kinek milyen név tetszik és sok a provokatív kérdés. Mindenki hagy döntse már el, hogy neveli a gyerekét. Itt rengeteg mintaanyuka van, aki sose fáradt vagy ideges, és ezért megszól másokat, én ezt nem hiszem el hogy mindenki ennyire tökéletes. Azért kicsit nézzünk már magunkba! Külföldön élő ismerőseim mesélik, hogy a magyarok kint sem összefognak, hanem fúrják egymást, hát próbáljunk már meg segíteni egymáson! Néha mások miatt szégyellem magam...
2009. febr. 2. 09:21
Ja, és kíváncsi lennék a másik oldalra! Aki lepontoz ok nélkül és bunkóskodik, legyen már benne annyi gerinc, hogy leírja a vélemyényét, hogy miért csinálja!
2009. febr. 2. 09:23
Azért, mert nagy az Isten állatkertje!
Ahelyett, hogy megosztaná a saját tapasztalatát a kérdéssel kapcsolatban, irja a sok hülyeséget,meg okoskodik, stb. Kezd utálatos lenni ez az oldal.
2009. febr. 2. 09:35
Igazatok van! Az, aki jószándékkal, normális stílusban próbál segíteni a kérdés feltevőjének, azt sokszor olyan stílusban oktatják ki, ami felháborító. Aki meg csak azért pontoz le valakit, mert nem a neki tetsző választ írta az jobb lenne, ha nem pontozgatna. Mindenki máshogy neveli a gyerekeit, mindenki a számára legmegfelelőbb nevelési, gondozási elveket követi. Nem hiszem, hogy bárki is direkt rosszat akarna a gyerekének... Ha pedig valaki tanácsot kér, akkor ne azt várja, hogy mindenki olyan megoldási lehetőséget ír, ami az ő stílusának megfelel. Szerintem ha baj van, több módszert is ki lehet próbálni, hátha az egyik bejön. Saját tapasztalatból beszélek, mert nekem 4 gyerekem van és ami az egyiknél tökéletesen működött, az a másik gyerekemnél nem...
2009. febr. 2. 09:36
Mert némelyik azt hiszi magáról, hogy szuper anyuka!!
Ő biztos mindent tökéletesen csinál, és már úgy született, hogy tudta mit kell tenni egyes helyzetekben, amikor mi kérdezők megingunk. És tanács helyett dorgálást kapunk!!!! Hát az ílyen társaságától mentsen az ég!!!
2009. febr. 2. 09:50
Igen én is tapasztaltam, hogy egyesek milyen könnyen és sértően ítélkeznek mások felett. Én azt gondolom, hogy ha bajban vagy és kíváncsi vagy mások véleményére, akkor ebben a kétségbeesett helyzetben nem arra vársz, hogy valaki jól lecsesszen és még jobban tiporjon rajtad. Tényleg az ilyen emberek inkább maradjanak csöndben.
2009. febr. 2. 11:38
8/11 A kérdező kommentje:
Akkor nem csak nekem nem tetszenek egyesek válaszai. Sajnos.
Sziasztok!
Egyetértünk! Nem értem, hogy minek vesztegeti valaki az idejét, ha normálisan, mind stílusban, mind érdemben nem tud válaszolni! És a lepontozás engem is nagyon dühít!!! Nem értem miért nem lehet tolerálni más véleményét, gondolatait, érzéseit! Mindeniki úgy neveli a gyermekét, ahogy neki tetszik, ahogy szeretné! Az a legdühítőbb, ha az ember jó szándékkal szeretne tanácsot adni, aztán koppintanak a fejére. Néha el is megy a kedvem, és ha lenne ötletem, sem írom le....
Jó, hogy feltetted a kérédst, mert így legalább ezt leírhattam! :-)
2009. febr. 2. 16:34
10/11 anonim válasza:
Mert benne van a jellemükbben vagy rosszul nevelték őket és azt hiszik ők tökéletesek.
2009. febr. 3. 13:35
Kapcsolódó kérdések: