Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyesen vagyok a naggyal,2012jú...

Gyesen vagyok a naggyal,2012jún jár le, a tesó 2011 jan születik, nem vagyok gyedre jogosult, hogy igényelhetem az ellátásokat/támogatásokat?

Figyelt kérdés

Maradhat a fiam után a gyes 2012ig és utána a kistesó után is igényelhetem, mintha vele gyeden lennék, vagy vagy most igényelem a kicsi után, mert egy év múlva nem lehet. Hogy lehet?

Főiskolás vagyok, és nem valószínű, hogy diplomáig munkába állok, megszűnt az előző munkahelyem.

Azt tudom, hogy két gyerek, de csak egy támogatás, de lehet e az egy év csúszás.

2011. jan. 12. 18:15
 1/5 anonim ***** válasza:
nem, ha megszületik a kicsi, utána kapod a támogatást, nagyra akkor már csak csp-t kapsz
2011. jan. 12. 18:21
 2/5 A kérdező kommentje:

Én úgy értem, hogy a szülés után Azonnal igényelni kell a kicsi után vagy különben elvész a lehetősége is az igénylésnek.

Tehát a MÁK felé csak a csp miatt jelentem be a második kicsit, és gyest addig nem igénylek utána, amíg a naggyal nem jár le.ű

Azt tudom, hogy nem futhat két gyerek után egyszerre a gyes, tehát csak egy gyet kaphatok egyszerre és két cspt.

Itt az időbeli csúszás érdekel.

2011. jan. 12. 18:25
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem veszik el az igénylés lehetősége. Megteheted, hogy a nagy gyesén maradsz 2012 júniusáig és majd csak utána igényled meg a kicsi után a gyest. A kisebbik gyerek 3 éves koráig bármikor kezdeményezheted a gyes folyósítását, de csak egy bizonyos időre visszamenőleg fizetik ki.
2011. jan. 12. 18:45
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
2011. jan. 12. 18:55
 5/5 anonim ***** válasza:
Igy van, a második születésétől az első gyes lejártáig bármikor "átállhatsz".
2011. jan. 12. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!