Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Születendő gyermek esetében...

Születendő gyermek esetében még mindig 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot kell venni vagy jó amit eredetileg kaptunk 6 éve?

Figyelt kérdés
Valahol mintha azt olvastam volna, hogy megváltoztatták, de lehet rosszul tudom. Hol lehet ezt megtudni? Önkormányzat?
2011. jan. 12. 13:27
 1/8 anonim ***** válasza:

Abban a kórházban a szülészeti osztálytól kérdezd meg ahol szülni akarsz.

Ugyanis nem önkormányzata hanem kórháza válogatja elfogadják-e vagy sem a régebbi kivonatot.

Nekem pl ahol szültem szeptemberben ott elfogadták a régebbi de eredeti házasságit.

2011. jan. 12. 13:45
 2/8 A kérdező kommentje:
Hol szültél? Köszi a választ.
2011. jan. 12. 13:54
 3/8 anonim ***** válasza:
47%
már nem kell igazolni sehogy, mert a központi anyakönyvi nyilvántartásból kérdezik le a kórházi dolgozók az adatokat. (házasságra vonatkozóan)
2011. jan. 12. 14:01
 4/8 A kérdező kommentje:
Ennek örülök:)
2011. jan. 12. 14:08
 5/8 anonim ***** válasza:
Van, ahol még kérik a frisset, de kérdezz rá a kórháznál, ahol szülni fogsz. Nálunk pl. elég az eredeti.
2011. jan. 12. 17:12
 6/8 anonim ***** válasza:
47%
nem kérhetik már sehol sem a házassági anyakönyv bemutatását, mivel változott a jogszabály.
2011. jan. 12. 21:28
 7/8 anonim ***** válasza:

Sziasztok,első válaszoló vagyok.

Nem tudom idén hogyan változott a jogszabály de én 2010 szeptemberében szültem és bizony az anyakönyvezető a kórteremben kérte a házassági anyakönyvit másoktól meg az apasági nyilatkozatot.Még el is vitte az eredeti házasságimat és másnap reggel hozta vissza a baba TAJ kártyájával és lakcímkártyájával.

Én Budapesten szültem a Jahn Ferenc dél pestiben.

2011. jan. 14. 11:08
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2011. jan. 16. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!