Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Allergiás szülők! Mikor és...

Allergiás szülők! Mikor és hogyan kezdtétek a babátok hozzátáplálását? Tejet, tojást, lisztet? Citrusféléket? Hogyan mikor?

Figyelt kérdés
Mennyire voltatok megijedve? Vagy esetleg bátran adtátok neki? És babátok lett valamire allergiás?
2011. jan. 12. 13:09
 1/7 anonim ***** válasza:

Férjem allergiás, gyerek korában injekciózták mert fulladt nap mint nap, most heti 1 x elkapja az allergia, de a gyógyszer segít. Porra állatokra virágokra allergiás. 4 hónaposan elkezdtem hozzátáplálni, 1 évesen tejet ivott, semmi baja a gyereknek.

Szembe szomszédunk férje liszt allergiás, 3 gyerekből 2 allergiás lett, pedig 2 éves korukig mindd szopizott!

2011. jan. 12. 13:40
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Szóval akkor nálatok szerencsére nem lettek a gyerekek allergiásak.

Én is kiskorom óta allergiás vagyok elég sok mindenre és picit parázok, talán már túlzottan is néha, mert meg akarom védeni ettől a babámat. Bár tudom hogy megvédeni nem tudom, de nem akarok rásegíteni, bőven elég az hogy 50% az esély így is. De most hogy írtál bele gondoltam, ha apa lenne allergiás lehet nem lennék ennyire beszari mindenben, egyrészt mert úgy gondolnám, áá úgy sem örökölte. Lehet hogy lehetnék picit bátrabb is.

2011. jan. 17. 20:33
 3/7 anonim ***** válasza:

Ezt a kérdést én is fel akartam tenni, jó lenne ha többen is válaszolnának, mert engem is érdekel.

Nálunk a férjem allergiás virágporra. Az én fiam 8 hónapos, 5 hónapos kórától kóstoltattam, most már sok mindent eszik, és jó étkű is, én nem fogok adni neki 1 éves koráig halat, tojásfehérjét, mézet, tejet, lisztet, paradicsomot(orvos tanácsára). Narancslevet viszont adok, mielőtt nem adtam székrekedéses volt,amúgy én nem is hallottam, hogy a citrus félék allergizálhatnak.

2011. jan. 19. 20:54
 4/7 anonim ***** válasza:

Lisztet 6 hónapos kortól lehet (kell) adni, így kisebb az esélye annak, hogy kialakuljon a lisztérzékenység, ha hajlama van rá a gyerkőcnek.

Én lisztérzékeny vagyok, és a fiam örökölte a hajlamosító géneket, így már 4 hónapos kora óta kapja a glutént.

2011. jan. 19. 21:35
 5/7 A kérdező kommentje:

Lisztet én már adtam neki (11 hónapos) már gondolkozom valami tejes dolgokon is, mint pl a baba puding, vagy a tejpép. De ettől jobban félek. Nyers tejet még minimum fél évig nem akarok neki adni.

Én babám kapott már kenyeret, tésztát (bébiételt) narancsot is kóstolta már, paradicsom nálunk szinte az elsők között volt amit kapott. Halat eddig 2szer evett azt is bébiételbe én még nem csináltam neki.

2011. jan. 20. 13:21
 6/7 anonim ***** válasza:
Mi a férjemmel nem vagyunk allergiásak a gyereikek pedig azok. A lányom földimogyoró és tej, de most ősszel kiderült a macskaszőr, gyapjú, toll, poratka.. A kisfiam egyenlőre tej és sima mogyoróra, nomeg zeller.. A harmadik gyerek 11 napos, csak imádkozni tudok, hogy neki semmi ne legyen. De attól tartok nem nagyon lehet.. Bele vagyok betegedve. :-(
2011. jan. 20. 15:12
 7/7 gliadin válasza:

A coeliákiát (lisztérzékenység, glutén érzékenység)több neve van közudatban nem szabad összekeverni a gabona allergiával!

Az első örökölhető ha van a családban érdemes elkezdeni a szopi melett napi 100 gr lisztes ételt, úgy hogy ne menjen a szopi rovására.Ez lényeges hogy időben kiderüljön hogy örökölte e mert így elkerülhetőek a súlyos szövödmények kialakulása.

A Táplálék allergia egy adott gabonára vonatkozik csak, nem örökölhető és kinőhető.

2011. márc. 19. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!