Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Menyi ideig legyünk a gyerekke...

Menyi ideig legyünk a gyerekkel olyan lakásban, ahol cigiznek?

Figyelt kérdés

nem amikor ott vagyunk, akkor szellőztetve van, hanem napi 6 dobozzal fogy, amikor nem vagyunk ott

a szellőztetés ellenére 1óra alatt tömény füst szagú a ruhánk, hajunk, hazaérve egyből hajmosás, ruhacsere

nem tudom, h mi a fenét csináljak, mert persze a nagyszülőkről van szó...ők nem jönnek hozzánk, mert nem értik, miért nem cigizhetnek a kisszobába, amíg mi a nappaliba vagyunk....

ez mennyire káros?

30éve nem volt felújítás, nem is akarnak( még ha kifizetjük sem)...ezért a szőnyeg, függőny, kárpitok, minden füst szagú...

2011. jan. 12. 12:23
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Én írtam az első választ, tehát ismered a hozzáállásomat. De az utolsó kommentedet nem értem. A válaszoló csak annyit írt neked, hogy ha tényleg ennyire rossz a helyzet, ne vidd oda a gyerekeket, mert a nagyszülőknek nem tudod megtiltani, hogy azt tegyék otthon, amit akarnak. Nem azt írta, hogy vidd oda Őket és szívasd velük a füstöt!

2011. jan. 12. 13:32
 12/21 anonim ***** válasza:
24%

Hát de egyzsreű NE MENJ ODA, mi ebben a nehéz, se te, se a gyerek. Szakíts meg velük minden kapcsolatot és kész. Probléma megoldva.

Vagy itt csak azt várod, hogy szidjuk és fröcsköljünk a nagyszülőkre? Az a jó válasz, ha elhordjuk mindennek őket?

Oké, most hirtelen semmit nem tudok írni, képzeld ide, hogy szidom őket és mindennek elmondtam őket. Szóval fröcsögtem, és a vége: az ilyen viselkedés annyira felháborít, hogy én nem mennék hozzájuk és az unokájukat sem vinném. Borzalmas.

2011. jan. 12. 13:36
 13/21 anonim ***** válasza:
24%
Egyetértek az utolsó válaszolóval. Tényleg nem lehet nekik megtiltani, hogy ne dohányozzanak a saját lakásukban. Bocsi, de az meg már az ő bajuk, hogy a tüdejük nem fogja bírni...
2011. jan. 12. 13:37
 14/21 A kérdező kommentje:
Az a szívás az egészben, hogy nem akarom, hogy ne találkozzanak, de ha ők ide nem jönnek, mert nem bírják ki cigi nélkül, náluk meg ilyenek a körülmények annak ellenére, hogy szellőztetek, akkor más megoldás nem tudom,hogy mi lehet. Még az utcán se tudunk találkozni, mert az egyik nem hajlandó kilépni az ajtón, egész életében ül a retekben és füstöl
2011. jan. 12. 13:43
 15/21 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de én azt nem értem, hogy ha hozzátok mennek, akkor miért nem lehet megállni, hogy ne gyújtsanak rá...

Az én férjem is cigizik, de sem a kocsiban, sem a lakásban nem gyújt rá. Ő kb. 15 szálat szív el naponta, van, hogy felénél eldobja, de még a wc-ben sem gyújt rá, ahol szagelszívó is van.

Nem fogod tudni már a nagyszülőket átnevelni, megváltoztatni, de én,a férjem egy hasonló szituban nem hagynánk szó nélkül a dolgokat. Az egy dolog, hogy az ő lakásuk, azt tesznek, amit akarnak, de azért valamilyen szinten tekintettel kellene lenni az unokára, és teljesen igazad van ebben! Ki megy szívesen egy kisgyerekkel kocsmába, füstbe akár?

A férjedre sem hallgatnak?

2011. jan. 12. 13:45
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Azért én nem gondolom, hogy ez olyan egyszerű, hogy "ne vidd oda". Mi is hasonló cipőben járunk, idegesít is rendesen, szólni nem lehet nekik mert akkor megsértődnek és ők mondják, hogy akkor ne gyertek. Szerintem azzal a nagyszülővel aki mobilis menjetek ki a szabadba sétálni, ő meg addig füstöljön. Én ezt gondoltam ki. Szeretem őket, nem szeretnék nem menni. És igaz, hogy saját lakásukban nem tilthatom el őket a füstöléstől. Eddig a többi unokának semmi baja, remélem a mienk is megússza. Szerintem azért azért ne túlozd el a dolgot, de te fogsz dönteni.
2011. jan. 12. 13:51
 17/21 A kérdező kommentje:

nem hallagatnak senkire, mert szerintük a cigi nem káros :(

csak hiszti van és túllihegés

amikor 1/2 éves volt a gyerkőc kezdtünk el menni hozzájuk és sorozatban volt neki légúti megbetegedése...a dokinő azt mondta, mikor megtudta, hogy milyenek a körülmények náluk, hogy akkor most már érti, hogy mért volt ez, mert így nem tudott teljesen meggyógyulni a füstös levegő miatt és hamar elkapott vagy visszaesett bármitől...:(

a szülei mi vagyunk, nekünk kell rájuk vigyázni, de nagyon rossz, hogy a nagyszülők ellen kell menni

apukám is dohányzik, de bent a lakásban soha és ha ott vagyunk, akkor az udvaron sem

2011. jan. 12. 13:52
 18/21 A kérdező kommentje:

Náluk úgy volt, hogy a terhességeket végigcigizték és garzonba élve végig cigiztek mindennap a gyerekeik kiskorát.

A sógorom azóta is erős asztmás és léguti allergia alakult ki nála a gyengeség miatt, rendszeresen orvoshoz jár, pedig mindjárt 40. Kiskorában folyamatosan beteg volt, de nem gyengén.

ha a saját gyerekeikre nem voltak tekintettel, akkor csak az unoka nem sokat nyom a latba :(

2011. jan. 12. 13:56
 19/21 A kérdező kommentje:
azért gondolom,hogy a függőség okozza ezt, mert épp elméjű ember, aki a szívére hallgat, nem tesz ilyet...csak, aki függő vagy lelkibeteg :(
2011. jan. 12. 13:57
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Kicsi gyerekkel nem mennék ilyen lakásba. akár nagyszülő, akár nem. A magánügye, mit csinál otthon, de a gyerek oda nem megy.

Egy dohányos (kimegyek a tornácra) anyuka

2011. jan. 12. 14:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!