Miben jelent változást az új adótörvény 2 gyermek esetén?
Jelenleg 2 picivel egy 2éves és egy 7hós babával vagyok itthon gyeden.Párom (férjem) minimálbéres, miben fog változni a bére?A 10ezer gyerekenként jár azaz 20ezerrel lesz több a pénze? nem 70 hanem 90lesz?A minimálhoz teszik hozzá utalásnál?
Hogyan igényelheti?Ez minden gyerekesnek jár,vagy a munkahely mondhatja hogy ilyennel nem foglalkoznak?
Kicsit hosszúra sikerült bocsika csak szeretnék tisztában lenni vele.
Köszi
Nem!! A 10000 ezer ft/gyerejkkenként az adókedvezményt jelent, de ha a párod csak annyit érvényesíthet, amekkor az adója. És te is
A minimálbér adóját eddig fedezte az aójóváírás, vagyis azért mondták, hogy aminimálbér adómentes.
Most az adójóváírás fog csökkeni 12 ezer forintra.
Szóval nem tudom mennyi lesz a párod adója a minimálbér után, de csak annyi adókedvezmny jár, amenni az adó, ha az kevesebb 10 ezer forintnál
Te is annyi adókedvezmény érvényesíthetsz, amennyi a gyed-ed adója.
És célszerű megosztani, hogy te az egyik, párod amásik gyerek után.
Szia, ekkora bérre van szükség a családi adókedvezményhez:
1.gyereknél bruttó 109.000,-ft
2.gyereknél bruttó 154.000,-FT
3.gyereknél bruttó 487.000,-FT
Így Én úgygondolom Nektek nem jár. Bár nemtom a gyeded mennyi.
Annyit tudtok belőle igénxbe venni, amennyi az adótok, tehát nem kaptok majd 20.000 Ft-tal többet. Meg lehet osztani, te agyed-re, ő a fizetésére, amennyi futja az adóból.
Ha irsz pontos bruttó pénzeket, megirjuk, mennyi lesz a pénzetek, mennyivel jártok jobban.
Kedves utolsó válaszoló,köszönöm a lehetőséget,és élnék is vele.
Párom minimálbéres,70011ft ot kap hivatalosan....
Én gyedem a maximális adójóváírással 85000ft.
2 gyermek van egy 2éves és egy 7 hós.
Előre is köszi
Megpróbálom addig kitalálni a bruttótokat.
Ennek alapján a párod bruttója kb. 90.000 Ft (ennek a nettója, azaz amit kézbe kap 70.300 Ft), igy neki idén 18.200 Ft lenne az adója, ebből lejön az adójóváirás 12.100 Ft és maradna havi 6.000 Ft adó, amit igy a családi kedvezmény miatt nem kell megfizetnie. Igy az új nettó pénze, amit kézhez kap, az 74.200 Ft lesz, azaz kb. 4.000 Ft-tal keres majd többet. Ha nem emelik meg a bérét év közben, mert akkor esetleg még többel...
Te szerintem kb 101.500 Ft gedet kapsz, ennek a nettója kb. 85.000 Ft az esetedben ugyanis.
Idén igy neked 20.600 Ft lenne az adód, ebből neked is lejön az adójóváirás 12.100 Ft, igy maradna 8.500 Ft adód havonta, amit a családi kedvezmény miatt nem kell megfizetned. Összességében kb. havi 83.700 Ft lesz az új pénzed, elvileg havi 6.300 Ft-tal fogsz többet hazavinni, mint eddig.
Tehát ti a legegyszerűbben úgy tudjátok megoldani a papir kitöltést, ha egyikőtök az egyik, másikótok a másik gyerek után kéri a kedvezményt, egyikőtök se tudja kihasználni ugyanis még egy gyerek után sem a havi 10.000 Ft-os kedvezmény-keretet.
Summa-summárum havi 10.000 Ft-tal tudtok többet hazavinni, mint eddig.
El ne felejtsétek mindketten kérni az adójóváirás érvényesitést havonta, különben ugyanis havi 24.200 Ft-tal kevesebbet kaptok ketten, amit majd egy év múlva tudtok csak visszaigényelni az állam-bácsitól!
A családi kedvezmény igénybe vételéhez mindekettőtöknek ki kell tölteni egy nyomtatványt, amit elérsz az alábbi linken:
2 pld-ban kell kitölteni és esetedben a férjed munkahelyének, a párod esetében a te GYED kifizető helyednek is alá kell irnia! De ideális esetben a férjednek a munkahelyén az orra alá dugnak egy ilyen papirt, hogy töltse ki.
Párodnak a munkahelyén, neked a GYED kifizető helyeden kell leadnod, mielőbb!!!
Köszönöm a válaszokat.
A férjem B 89400ft,73000et kap levonások után.
Az én pénzem gyed B 102000ft ez a legmagasabb,adójóváírással együtt kapom havonta így 85ezer ft.
Köszönöm
Elvileg a párodnak ennyi bruttó után 70.000 Ft-ot kellene kapnia most, lehet, hogy van túlóra, vagy valami?
No, mindegy.
Mostantól a bére 73.700 lesz kézbe. Ő 6.066 Ft-ot tud igénybe venni családi kedvezményt.
A te pénzed 91.800 lesz kézbe. Te 8.626 Ft-ot tudsz igénybe venni családi kedvezményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!