Mennyibe kerül egy baba "induló" csomag?
Gondolok itt azokra a dolgokra amiket addigra veszel meg mire a pici megszületik. A szobába feltétlenül szükséges dolgok, babakocsi, pelusok, ruhák, kozmetikumok. Semmi extrára ne gondoljatok, tényleg csak az alap dolgokra vagyok kíváncsi, hogy ki mennyiből hozta össze.
Érdekelne, hogy ha nem túl olcsó, de nem is drága termékekből összesen mennyiért lehet kb. összehozni.
mi nagyon átlag dolgokat vettünk, igaz az utolsó pelust is nekünk kellett megvenni, mert semmit sem "örököltünk" vagy kaptunk.
Így költöttünk 270e Ftot.
A két összeg között van egy kis különbség, de még így is azt mondom, hogy nem olyan vészes ez az össze, hiszen, ha belegondoltok, hogy durván 8 hónapod van rá, hogy bevásárolj szinte mindent. Mert valóban soknak hangzik ez az összeg(mindegy melyiket nézzük), de mégsem egy összegben adod ki.
Csak azért kérdeztem, mert annyian mondják, hogy milyen drága felkészülni a csöppségre.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Várom a továbbiakat!
=o)
Mi sem örököltünk és nem is kaptunk ajándékba semmit.
1. baba:
Komplett bútor ággyal: 100.000 ft
Kezdő ruhacsomag, legtöbbje használt: 50.000 ft
Babakocsi: lehet venni 150 e ft-ért és 50 e ft-ért is.
Mi 80.000 ft-ért vettük.
Légzésriasztó: 20.000 ft
Mellszívó: 12.000 ft
Szoba áttapétázása: 20.000 ft
Tisztálkodószerek, pelenka: 10.000 ft
és akkor nem írom a magnézium, terhesvitamin havonkénti árát, pedig még fogadott orvosom sem volt, 4Dre is csak 1x mentünk.
babakelengye: 280.000
4d uh: 40.000
terhes ruhák: 70.000
fogadott doki:120.000
terheskrém:25.000
őssejtlevétel: 190.000
Szum:725.000
nem hiába mondjuk: Drága gyermekem........! :)
Kedves Utolsó.
15:00-ás vagyok.
Kozmetikum: első pár hónapban úgyis a gyermekorvos ír fel fürdetőt és egyéb kozmetikumot, ez max. 3-4 e ft és sokáig elég
Pelenka: havonta olyan 10 e ft, persze márkától is függ
Popsitörlő: 2-3 e ft/hó max.
Cumisüveg, cumi: ha szoptatod 0ft
ellenben kell mellszívó, ami 10 e ft felett kezdődik.
Mi most várjuk a 2. babánkat, ő kislány, így az egész ruhatárat újra kell venni.
Plusz szekrény is kell és sokmindenből új, így a 2. baba cca. 100.000 ft lesz kezdésként, orvos, 4D nélkül.
Csak a vitaminok, gyógyszerek havonta 20 e ft-ba kerülnek. De nem mindenkinek kell ennyit szednie.
Én mindent használtan vettem. Internetet használtam: vatera, apród, express, stb.
Kiságy + matrac + pelenkázó: 10 000 Ft
Babakocsi több funkciós: 8 000 Ft
Hordozó: 2 000 Ft
Autósülés: 5 000 Ft
Kisszekrények babaruháknak: 17 000 Ft (ez Ikea-s új)
Pelenkacsomag (100 db) 4 000 Ft
Utazóágy+járóka (emelőbetétes) 10 000 Ft
Kiskád: 1 000 Ft
A babaruhákat turkálóból válogattam, rengeteg kimondott babaruha-turkálók vannak, baba-mama börzék. Kisruhák 200 - 800 Ft volt darabja. Néhány ruhát családon belül is kaptam ugyan, de a turkálókban minden nagyon olcsó és van amelyik teljesen jó állapotban van.
Én szinte semmiből nem vettem újat, mindent használtan vásároltam, így jóval olcsóbb volt.
Összességében 70 000 Ft körül költöttem a babára és mindene megvan már, augusztusban érkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!