Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy baba mennyibe van havonta?...

Egy baba mennyibe van havonta? Amit kapok gyest és családid az mind elmegy rá?

Figyelt kérdés
és később olcsobb lesz minden mikor már nemkell pelus?kb mennyi havonta a pelus?
2008. okt. 26. 12:38
 1/10 anonim ***** válasza:
60%

gyes + családi..bőven elmegy rá.

Később sem lesz olcsóbb, mert akkor más igények lesznek, pl bölcsi ovi-pénz...

Nem így kell családot tervezni..van bizonyos népcsoport aki úgy tervez, hogy 10 gyerek, az tíz családi pótlék..sok pénz, de eszébe sem jut amit te kérdeztél..mert bizony el is megy a gyerekre.

Viszont ha mindenki ebből indul ki hogy nem szül ha nem elég a pénz, akkor nem lennének gyerekek!!

A legjobb, ha munkahelyről mész gyed-re mert ha magas a fizud, akkor sokkal több mint a gyes, szóval előtte dolgozz 180 napot legalább, hogy jogosult legyél.

2008. okt. 26. 13:10
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk kb. 2,5 csomag pelus megy el egy hónapban, ez átlag 8000 Ft. De nem ez a nagy kiadás. Nem tudom már szoptatni a picit, a tápszere 14.000Ft egy hónapban. Most kezdünk hozzátáplálni, ami ha magad főzöd a kaját nem olyan nagy tétel, de az üveges bébiételek 2-300 Ft között vannak, és ha ízlik neki, akkor meg is eszi egyszerre az egészet (ha meg utálja, akkor kidobtad, ahogy van).

A ruhája persze lehet kölcsön, de nálunk nincs rokongyerek, így azt is vesszük, és nő, mint a gomba (hál, istennek:). Egy kis rugi kb. 1500-4000Ft közt van (ebből kell egyszerre min.5 (ha nem akarsz minden nap mosni). A bodyk 800-1800Ft között vannak, ezekből nálunk min.8 kell egy méretből, mert ez meg amolyan "babamunkaruha", még gyakrabban lesz piszkos. Az első hónapokban gyorsan nőnek a babák, utána már tovább jó egy-egy méret.

Játék is kell neki valamennyi...

Babafürdető, popsitörlő, hasfájás elleni tea,gyógyvíz.

Választható védőoltások.

Bőven elfogy a családi és a gyes, sőt.......

2008. okt. 26. 13:20
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt tudom mondani, sőt.

A ruhákat veheted használtan is, de akkor is sok kell...

Nálunk még annál is több, sokat bukik a babám, így naponta van, hogy 10x át kell öltöztetni....

A tápszer is drága, ahogy előttem írták (ha nincs rá szükség akkor ennek az ára megmarad)

A pelus, attól függ milyet veszel (én liberót) ez kb. 8000 ft havonta. Ha a legolcsóbbat (pl. tescos) az fele ennyi (de az annyit is ér:( )

A gyes+családi -talán- 36-37 e ft.

Nekem van egy nagyobb fiam is, nem vettem észre, hogy kevesebbet költenék rá -azért mert már nagyobb. A pelust, tápszert felváltotta más. Ami lehet még drágább.

2008. okt. 26. 14:37
 4/10 anonim ***** válasza:
81%

Az oltások már nem férnének bele:( - azok extradrágák.

Ha nagyon akar spórolni akkor nem vesz popsitörlőt, babafürdetőt (csak a gyógyszertárit), nem vesz gyógyvízet (gyógyszertári abból is 150 ft)...és egyébb "extrákat"

Mert nekem úgy tűnik -legalábbis a kérdésből-, hogy nem nagyon engedheti meg magának a pluszt a kérdező.

2008. okt. 26. 14:40
 5/10 anonim ***** válasza:
87%
És az kimaradt, ha esetleg (ne adj Isten) beteg lesz, a gyógyszerek nagyon drágák. De ez nem havi szintű kiadás-szerencsére.
2008. okt. 26. 14:43
 6/10 anonim ***** válasza:
76%

táp:havi 15.000ft

pelus:havi 8000ft

egyéb(cumi csere stb.):10.000FT

és akkor még van a ruha stb.,de én azt mindig akkor veszem meg ha láttom akciosan,igy van h 300ft-ért kapok bodyt stb. nagyobb méretet meg lehet venni előre is....

2008. okt. 26. 16:57
 7/10 anonim ***** válasza:
69%

Szia!MI a ruhákat a tescoból oldjuk meg,nagyon jók a lengyel ruhák azok a fehérek vagy néha mintásak.100%pamut és kb 275-400ft ra jön ki egy bady vagy egy rugi.Kezes lábasok 500ft körül,szval nem egy olyan vészes tétel.Nekünk is van szebb ruhánk de főleg csak mert kaptuk őket-én nem adnék több ezer ftot ruhára ki neki.egy dolog lesz amin nem fogok spórolni a cipője,mert az muszáj,hogy jó legyen majd.

Nekünk tökre bevált a tescós pelus!semmi baj nincs vele,igaz éjjelre én is egy jobbat adok neki mióta nem kell átcsomizni éjjel és sokat pisil,de amúgy semmi baja!És ha akciós akkor 1600ft-mi akkor szoktunk betankolni belőle.Amúgy jó a liberó is nagyon,mert sztem az a legjobb de annyival nem tud többet!Főleg ha gyakran kell cserélni,mint pl az elején-nekünk napi 13-15pelus ment el vagy két hónapig,most kb 10,és ha nem akarod,hogy kicsípje a popsit érdemes kicserélgetni.A tápszert nem tudom,mert mi anyatejesek vagyunk így az semmi,én főzni fogom neki a kaját és nem konzervet adok neki,sztem ez a legjobb és annyira egyszerű,hogy nevetséges a 2-300ft-os bébi étel ár mellette és tényleg ha nem kell neki dobhatod ki,mellesleg némelyik borzalmas ízű,mert én is kipróbáltam már egy kettőt.A gyógyszerek tényleg nagyon drágák ,a gyógyszertári készítmények nem olyan vészesek,de az is 1-2ezer ft.Nekünk sztem olyan 8000nél nincs többe,leszámítva az oltásokat amit mi adatunk be neki....ja és popsitörlőből én a tescos sensitivet használom,ez vállt be a legjobban,ez jó nedves és simán lehoz mindent,sztem klassz.Ha nagyobb lesz sztem többet kell majd rá költeni,mert a ruhák is drágulnak és másabb igényei lesznek.4hós baba mamája

2008. okt. 26. 20:42
 8/10 anonim ***** válasza:
69%

A tescosból a kék-fehér rossz! A lila, azt tényleg jó. De nekünk éjszakára nem jött be, 2x kellett átöltöztetnem, mert kifolyt a pisi:(

A lila az valóban akcióban 1600 ft körül van, amúgy meg 2500 ft.

2008. okt. 26. 21:12
 9/10 anonim ***** válasza:
55%

Nem tudom hogy lehet, de nekem nem volt 14000 havonta a táp. Az enyém a Beba1-et kapta, ami 800/doboz. Persze nem HA, de nem is értem, hogy miért automatice azt írják mostanában már, amikor a sima egyesre is az van írva, hogy születéstől kezdve. Na, nekünk egy doboz egy hétig volt elég, az 4x800=3200 forint havonta a tápszer. És soha semmi baja nem volt tőle a babámnak, szóval arról szó sem volt hogy én a szarabbat irattam fel, hogy spórolni tudjak, nekünk ezt írta a doki magától. Na a pelenka nekünk is sokba volt, de mi a profisat vettük, az annyira nem drága.

Nekem azért nem minden pénzem ment el a baba homijára. Pedig én egyedül nevelem. Igaz, egy évig majdnem anyukámnál laktunk, de ez annyiban volt könnyebbség, hogy nem voltak lakhatási költségeim, de mindent, amit kellett, én vettem meg magunknak. Jó, én nem GYES-t, hanem GYED-et kapok, de az se sokkal több, az havi 44 ezer forint, plusz a 13.700 családi. De nekem ebből azért jutott arra, hogy néha vegyek magamnak egy nadrágot vagy felsőt, meg a kajánkat is ebből oldottuk meg. Most meg már külön lakunk, igaz, már egy éves a fiam, mostmár nem kell annyit költeni, mert pelusból kevesebb fogy, popsikrémet már nem nagyon használunk, már nem kell olyan gyorsan új ruhákat venni mert nem nő olyan gyorsan már mint egy újszülött. De ehhez nagyon észnél kell lenni, nagyon be kell osztani a pénzt.

2008. okt. 27. 08:22
 10/10 anonim ***** válasza:

Azért a 44 e ft és a 25 e ft között van némi különbség (mondjuk majdnem 20 e ft).

Ha egyedül neveli(né) Ő is a babáját akkor ez nagyon sokat számítana (na nem mintha a teljes családban nem, de ott mégis -talán- könnyebb valamivel).

2008. okt. 27. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!