Mit gondoltok a Gergő névről? Nekünk tetszik, de?
Nekem volt egy évfolyamtársam a suliban akit Gergőnek hívtak, sokáig azt hittem, hogy valójában Gergely csak Gergőnek becézik otthon és azért vannak így felcímkézve a füzetei is, de nem. :) Utána rájöttem, hogy így is anyakönyvezhető.
Nekem egyébként tetszik így viszont a Gergely már nekem sem. Ha a második babánk is fiú lesz akkor gondolkodtunk e Gergő néven, a páromnak is tetszik.
Szerintem nem fura ha egy felnőtt férni így mutatkozik be... Néha olvasok (itt is) olyan abszolút nem hétköznapi, fura, ronda -nem is tudom milyen jelzőt használjak- neveket, hogy teljesen elképedek. A Gergő szerintem tök jó :)
Felnőttként sem hiszem, hogy valakit Gergelynek szólítanának, ha világ életében Gergőnek hívta mindenki. Gimis koromban az akkor 70 éves tanáromat is Gergő bácsinak hívtuk.
Mostanában annyi "különleges" név van, amiről tényleg nem tudom elképzelni, hogyan fogja az a gyerek felnőttként viselni. Ilyen például az Ajándék Enéh és a Tavasz Tündér (Ők egy testvérpár), de a Gergő szerintem nem ilyen.
Köszi szépen a megerősítést! :)
Nekem is nagyon tetszik,és a nővére nevéhez is jobban "illik",márha lehet ilyet mondani, Ő pedig Luca.Szerintem inkább Luca és Gergő legyenek,mint Luca és Gergely,ha értitek...Csak a sok kritikus elbizonytalanított.
A fiam is GERGŐ, és nem Gergely! 2 éves.
Nov.17.-én tartjuk neki a névnapját.
Szerintem nagyon szép név. Én már nagyon régen eldöntöttem, hogy 1x fiam lesz, Gergőnek fogjuk hívni. És a páromnak is tetszett.
Nem becézzük, mert a Geri nekem nem tetszik. Gergőnek hívja mindenki. :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!