Ha tanulok és mellette mellékállásban dolgozom, akkor is megkapom a TGYÁS-t és a GYES-t, vagy akkor mi a helyzet ilyenkor?
Figyelt kérdés
2008. jan. 23. 10:56
1/2 anonim válasza:
Ha jól tudom, akkor TGYÁS mellett nem lehet dolgozni.
A gyes mellett napi 4 óra engedélyezett, de hogy szülés után is így van azt nem tudom.
Bővebben OEP.hu
2/2 anonim válasza:
Én is tanulok és főállásban dolgozom. Az OEP-nél azt mondták, hogy a biztosítási időbe beleszámít a nappali tagozatos jogviszony, így kell összesen 180 nap biztosítási idő. A munkaviszony alatt kell szülni, úgy jár a TGYÁS és a GYED, amelyeket a fizetésed alapján számítanak ki. GYES-t pedig mindenki kap. Mivel a mellékállás után is fizetsz TB-t, szerintem így neked is jár minden. De azért jó, ha telefonálsz az egészségbiztonsítónak, szívesen válaszolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!