Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A TGYÁS-t és a GYED-et miből...

A TGYÁS-t és a GYED-et miből számolják ki?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy a napi átlagkereseted 70%-a, de azt nem, hogy abból a jövedelmedből számítják ki, ami a szülés előtt volt, vagy átlagolnak egy adott időszakot? Mert nekem az elmúlt 2 évben volt egy munkahelyen 2007 dec 31-ig minimálbéren, aztán kb 1 év munkanélkülin, ami a végén már csak 25 ezer Ft volt /hó. És most szintén minimálbérre leszek bejelentve február elejétől. Júni 15-re vagyok kiírva. Előre is köszi a válaszokat!
2009. jan. 30. 10:44
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Ezen a linken olvashatsz részletesen ezek kiszámolásáról és járandóságáról:

[link]

Üdv!

2009. jan. 30. 10:47
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ!
2009. jan. 30. 10:56
 3/4 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Részleteiben lásd itt.

Ha idén leszel rá jogosult akkor a számítás alapja az előző évi átlag kereset lesz, abban az esetben ha akkor meg van a 180 nap legalább. Az összeg számításának alapja igazából nem a munkanélküli ellátásként tényleges összeg lesz, hanem az az összeg ami az ellátás alapját képezte. Ha nincs meg a 180 nap, akkor fogják a szülés napjától visszafele számolni az átlag keresetet.

2009. jan. 30. 11:20
 4/4 anonim ***** válasza:
Helló! ÉN úgy tudom, hogy az előző évi átlagkeresetet veszik alapul, ami nálad a 2008-as év. Ha abban az évben nincsen olyan kereset amit átlagolhatnak, akkor veszik a 2007-es évet. Szóval ami melód volt 2007. dec. 31-ig, az ott kapott keresetből vonnak átlagot. Az úgy jó lesz ha minimálbéren bejelentenek(mondjuk a minimálbérnél 5000 ft-tal többel jelentsenek be, mert a minimál bér után duplán kell adózni, többet fogan vonnai ), február 1-től május végéig, majd május 1-el elmész betegre, s akkor már majd nem kell magad után fizetni semmit, hanem kapod a táppénzt szülésig. Miután megvan a baba, jár minden, tgyás, gyed.
2009. jan. 30. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!