Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Légzésfigyelő. Vegyek vagy ne?

Légzésfigyelő. Vegyek vagy ne?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kérdést azért így tettem fel, mert rengetegszer előfordul, és mindig vannak ellenzői és támogatói.

Okulásul leírom a mi történetünket.

A baba pelenkájára csatolható légzésfigyelőnk van, Respisense a neve, bár ez a történet szempontjából talán nem lényeges. (Ezt amúgy már több kérdésnél is írtam, biztos olvastátok páran.)

Ez a készülék nem csak a kiságyban védi a gyereket, hanem mindenhol, azért vettem meg. A sípoláson kívül rezeg is, mert ezzel ébreszti a babát, ha a mély alvás közben elfelejtene levegőt venni.

[link]

A lányomról:

nagyon nyugodt, kedves, jókedélyű, és természetesen egészséges kislány, 3 hós múlt. Még sosem volt beteg, az oltástól sem lázasodott be, szerencsére most sem az.

A történet:

Tegnap reggel 3/4 5-kor ébredt a pici, megetettem, majd betettem a mi ágyunkba, h összebújjunk egy kicsit. Mindketten elaludtunk.

3/4 7-kor rezgésre és "dallamra" ébredtem. Félálomban azon gondolkodtam, h vajon miért ébreszt a telefon, amikor a párom nem is megy dolgozni ma. Aztán hirtelen kapcsoltam! A gyerek (aki közvetlenül mellettem feküdt) légzésfigyelője sípolt, rezgett. Felpattantam, megpiszkáltam a pofiját, de szerencsére akkor már rendesen vette a levegőt, nyugodtan aludt. Megnéztem a figyelőt, minden rendben volt vele, azaz téves riasztás kizárva!

Azóta is azon gondolkodom, h mi lett volna, ha nem veszek légzésfigyelőt, vagy olyat veszek, ami a kiságyban figyel csak! Vajon milyen lett volna a reggelünk, ha pl fél 8-kor felébredek és a gyerek nem lélegzik mellettem? Hogy éltem volna túl? Hogy lehet egy ilyet egyáltalán feldolgozni? A hideg futkos a hátamon, ha belegondolok!

Biztos már többetekkel történt hasonló eset (besípolt a figyelő), és nagyon remélem, h kevesen vannak olyanok, akiknek bölcsőhalálban halt meg a gyermekük. (Nekik őszinte részvétem!)

Én nem pártolom a mi légzésfigyelőnket, bár most nagyon örülök neki, h ilyet vettünk, DE pártolom a légzésfigyelőket, legyenek is bármilyenek!

Sokan fogják most elmondani, h nekik X számú gyerekük nőtt fel enélkül, és élnek (örülök neki, meg a szerencséjüknek), meg h ez milyen káros (sztem a mobil is az, meg a mikró, meg a szmog, stb...).

Erről itt egy levelezés:

[link]

Nos, csak azért akartam ezt leírni, h igen, mki maga dönti el, h vesz, vagy sem; és mkinek lehet erről poz v neg véleménye, az én példám csak okulásnak szerepeljen itt (és remélem, h másoké is fog).

Ennek fényében kedves (leendő) kismamák, anyukák, fontoljátok meg!

Remélem, h nem törlik ki a kérdésem, nagyon fontosnak tartottam ezt leírni!

Köszi mkinek, aki elolvassa (és esetleg hozzászól)!

A.

2009. jan. 30. 10:17
1 2
 11/11 anonim válasza:

csecsemőápolóként nyugodt szívvel ajánlom, főleg ha a gyermek koraszülötten jött a világra.

Üdv, Gyermekápoló

2010. jún. 9. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!