Egyszerűen nem tudok nevet választani. Valahogy egy sincs ami megfogott volna. Tucatneveket semmiképp nem szeretnék adi a picinek. Adtok tippeket?
Szia!
Nekem kislányom lesz és Liliánnak fogják hívni nekünk sem volt egyszerű de végül sikerült!
Sok sikert hozzá!
Az én pocaklakóm lány lesz és a Zoé nevet kapja,ha véletlenül fiú lesz akkor pedig a Botond Flórián nevet.
Sikeres névválasztást!
Próbáljatok megegyezni úgy, hogy adjátok második keresztnévnek a saját neveteket. Ez szerintem egy jó kompromisszum lenne, mi is így indultunk neki. Aztán mivel lányunk lett, a férjem már nem is ragaszkodott a második névhez.
Nekem ezek tetszettek, amikor választanunk kellett: Luca, Lili, Liza, Lola vagy Bence.
A páromnak: Mia, Iringó és Máté.
A Luca és a Máté névvel mentünk szülni...
Szia,
A névválasztás valóban egy nagyon érdekes dolog. Mi is sokat gondolkodtunk rajta, mert van sok aranyos név, ami pici babának tündéri, de amikor felnőtt lesz, már nagyon gyermetegnek tűnik. Az is nagyon fontos, hogy milyen a vezetéknevetek. A miénk elég hosszú, tehát rövid nevet szerettünk volna mindenképp. Így esett a választás a Rékára. Ha pedig kisfiú lett volna Peti lett volna a neve. A második babánk neve valószínú, hogy Linda vagy Léna lesz.
Szia!Mi a Zoé Dorina és a Dominik Ferenc(párom) nevekkel mentünk szülni!Most van egy szép Zoé Dorinám!Édes kis tüneményes csöppség!
A Zoéra azért esett a választás mert a jelentése:élet .
És ő a mi életünk!!!!Meg hát mert szép!
10 hetes Zojcibaba anyukája!
Nekem is a rövid nevek jöttek be, főleg azért, mert az enyém hosszú (ráadásul 2 utónevem van) és utálom leírni, meg nem akartam, h agyon legyen becézgetve.
Lány: Anna, Hanna, Ivett, Mira, Zita, Liza, Nina, Rita, Zsanna tetszettek, végül a párom rábólintott a Mirára. :)
Fiú: Milán, Patrik, Balázs, Bálint, Ákos, Norbert, Róbert, Péter.
Tetszett a Miklós is, bár kicsit régimódibb.
Páromnak nagy favoritja a Márk, így (bár nekem annyira nem jön be) Márk lett volna, ha fiú lett volna. (persze lehet, h kiharcoltam volna egy Balázst v egy Milánt ;) )
Nálunk egyértelmű volt az első, férjem javaslatára. Már akkor Szabina volt, mikor még meg sem született.Jó hogy lány lett, hülyén nézett volna ki fiúként Szabina névvel-))
De volt tarcsiba egy Levente.
Most készítjük a másodikat, de az ő nevén még nem sikerült megegyeznünk, vagyis megtalálnunk az igazit. Sok ötlet van, én sem szeretnék tucatnevet sem, de Dzsennifert sem. Azt sem szeretném, hgy kötődjön valakihez, tehát pl ne a fodrászom felesége Izabella, akkor legyen az, még ha tetszik is az Iza név. És nekem még az is fontos, hogy ne legyen közel egy ünnephez sem, mert utálom, ha egyszerre kell taratni a névnapot a szülinappal, vagy husvéttal, vagy karácsonnyal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!