Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyszerűen nem tudok nevet...

Egyszerűen nem tudok nevet választani. Valahogy egy sincs ami megfogott volna. Tucatneveket semmiképp nem szeretnék adi a picinek. Adtok tippeket?

Figyelt kérdés
Még nem tudom milyen nemű lesz a pici, férjem egyértelműen kijelentette h hagyományörzés céljából kapja a pici vagy az ő, vagy az én nevemet. Ezt abszolut butaságnak tartom, úgyh elő szeretnék állni valami klassz névvel. 1 fiú és 1 lány névvel. Segítsetek, mert ha nem találok jó nevet, maradunk a hagyománynál....attól tartok...:):(
2009. jan. 28. 14:48
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

így nehéz ha nem tudunk családnevet se...

Utónévtár(neten is)nagyon jó amúgy...

nekünk is majdnem hagyományőrzés volt, de nekem csak apósom akarta férjem szerencsére nem...én meg végképp nem

2009. jan. 28. 14:50
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

nekem sem tetszik, amikor egy kisgyereket ugyanúgy hívnak, mint a szüleit, mert óhatatlanul Kislaci, Kismari, stb. lesz belőle... brrr..

Megnézted már az utónévkönyveket? azokban szerepel az összes anyakönyvezhető név.

leírom az én kedvenceimet, hátha segít: Katinka, Botond

2009. jan. 28. 14:52
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

Az én kislányomat Noéminek hívják,sztem ez nagyon szép név.

Ha kisfiú lett volna Ákos nevet kapta volna:D

2009. jan. 28. 14:54
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mi is így voltunk vele, hogy nem szeretnénk se tucatnevet, se hagyományörzőként a sajátnevünket adni a gyerekünknek. Ezért maradtunk lánynál a Líviánál, Tamaránál, fiú esetében Patrik volt az egyetlen. Végül kislányunk lett és Líviát adtuk neki!

Boldog babavárást kíván 8 hónapos anyuka!

2009. jan. 28. 14:54
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
ui első vagyok, nekünk kisfiúnk lett, s Milán...kislány akkor Dorottya lett volna, ha most lányom lenne majd akkor Villő, Flóra, v Zoé lenne
2009. jan. 28. 14:56
 6/21 anonim ***** válasza:
92%
A névválasztás egy nagyon kedves feladat, de nagy felelősség is. Elméletben én is nagyon okos voltam és szívesen segítettem másoknak. Amikor élesben ment a dolog akkor én is sokáig vacilláltam ,mert egy csomó szempont van azon kívül, hogy csak tetszik a név. Mi úgy csináltuk, hogy egy papírra felírtuk az esélyes neveket. Időnként elővettük, és akkor néhányat kihúztunk esetleg írtunk hozzá újakat. Akkor vett új lendületet a dolog amikor kiderült a neme, mert onnantól csak egyfajta névre koncentráltunk. Lánynév szerintem könnyebb, mert abból sokkal nagyobb a választék.
2009. jan. 28. 14:57
 7/21 A kérdező kommentje:

igen:)

Mi is így csináltuk, de a férjem áthúzta és odaírta a neveinket...nehéz harc lesz ez még, de meg fogom győzni.

Nekem most jelen pillanatban Fiú:Milán Márk és Noel

Lány: Laura, Linda

De egyiksem sziklaszilárd...sőt...nagyonis képlékeny

2009. jan. 28. 15:00
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
szia a lányom Lilien, a fiam Dominik.
2009. jan. 28. 15:21
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Itt a teljes választék! Van benne jó pár erőltetett név szerintem. Elgondolkodtam pl. azon, hogy vajon az Eső milyen alapon lett lánynév és a Felhő miért fiú. :)

[link]

2009. jan. 28. 15:24
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
lány névnek szerintem a Léna nagyon szép
2009. jan. 28. 15:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!