Hogyan kezelitek az elvált nagymama-nagypapa viszonyt?
Szüleim 7 évvel ezelőtt elváltak. Apám összejött anyukám legjobb barátnőjével. Apukám azóta is boldogan él ezzel a nővel. Anyukám nem tette túl ezen még magát, de azért pár éve már ő is jól van.
2 unoka van, az én gyerekeim: 2 éves, 2 hónapos.
Anyukám tudja, hogy szoktunk találkozni apuval és a barátnőjével, de amúgy sosem beszélünk erről. Viszont most már beszél a 2 évesem, és nevén szólít mindenkit, és sztorizgat is. Ez a rémálmom, hogy elkezd valamilyen apám-barátnős sztorit mesélni az én anyukámnak. Még nem volt ilyen, de előbb-utóbb lesz, és annyira félek, nem akarom anyukámat megbántani ezzel. Tudja, hogy találkozik a lányom ezzel a nővel, de mivel nem beszélünk róla, olyan mintha nem is létezne. Annyira sajnálom anyukámat, és annyira szeretem őt, hogy nem akarom, hogy megbántódjon.
Ti hogy kezelitek az ilyesmi helyzeteket? Esetleg ahol nincs jóban az elvált apuka és anyuka?
Köszönöm a válaszokat.
Az én szüleim 8 éve váltak el.Azóta a hugom férjhez ment, született egy fiuk.és nekünk is van két lányunk.Vannak alkalmak amikor muszály találkozniuk.Anyukám "megtanulta" kezelni a helyzetet.Apám új nőjét a családban senki sem szereti,mert egy számító ribi,6 éve vannak együtt,de nem dolgozik.Apám tartja el,mostmár a fiát is...
Szerintem a te anyukád is kibirja,ha néha az unokája megemliti őket.A gyerek nem bántani akarja,pont ellenkezőleg...
Köszönöm a válaszokat.
Szerencsére találkozniuk nem kell. A szülinapokat, ünnepeket mindig külön szervezzük. Az nem lenne gáz, ha anya és apa találkoznának, de az igen, ha apa nője is jelen lenne.
Emiatt igazi nagy szülinapi zsúr sosem lesz egyébként, de mindegy :(
Ezzel előbb utóbb szembe kell néznie anyukádnak, hiszen már jó ideje ez a helyzet, és egy két éves gyerektől nem lehet elvárni ilyen forma "tapintatot".
Különben az én szüleim is elváltak, de köztük nincs harag. Igaz, általában külön-külön szervezzük a programokat, de pl. az öcsém ballagása után is együtt mentünk étterembe ünnepelni.
Szerintem beszéld meg a dolgot anyukáddal. Mondd el neki, hogy te nem szeretnéd, hogy szomorú legyen, de egy kicsi gyerek ezt nem fogja megérteni, és igazából nem is lenne értelme arra tanítani, hogy bizonyos dolgokról ne beszéljen, hiszen nem sok rosszabb van, mint hogy bizonyos dolgokat sosem mondunk ki, amik pedig nagyon is léteznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!