Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A gyed és a gyes alanyi jogon...

A gyed és a gyes alanyi jogon jár?

Figyelt kérdés
Első babámat várom,mivel 20 vagyok nagyon kevés a munkaviszonyom. Számíthatok valami jövedelemre alanyi jogon? Jelenleg munkanélkülin vagyok. És mi az a tgyás? azt ki kaphatja?
2011. jan. 4. 08:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nézd a GYES alanyi jogon jár, havi 25 ezer forint körül.

Fél év kell egyébként nem egy év. Akkor lenne érdemes ezzel játszanod, ha valaki bejelentene a minimálbér kétszeresére és akkor olyan 80 körül lenne a GYED, de annak nagyon nagy költségei vannak.

Ha elmész egy tanfolyamra és kapsz valamennyi pénzt is, annak 70%-a majdnem annyi, ha nem kevesebb, mint a GYES. Illetve nem is biztos hogy olyan támogatást adnak, ami feljogosít pénzbeli ellátásra. Mert nem tudom a nevet, de a munkanélkülinek is csak az első szakasza az, ami feljogosít.

2011. jan. 7. 15:07
 12/13 anonim ***** válasza:
Utolsónak: a gyedhez egy év kell, nem fél év.
2011. jan. 7. 15:17
 13/13 anonim ***** válasza:
De tanult korábban. Tanulmányaiból beszámít fél év, és így 1 év minusz fél év=fél év, amihez kéne a munkaviszony.
2011. jan. 8. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!