Most mennyit fogunk kapni az új szja által aki Gyeden van? Most 86006ft marad a kb.100000ftból.
Kb. 8000-el kapsz többet, ha te igényled a gyerek utáni kedvezményt.
Igaz, hogy kevesebb az szja, de az adójóváírás összege is kevesebb.
Egyébként az adókedvezmény 2 gyerekig gyerekenként kb. 10 ezret jelentene, de a gyednek nincs annyi adóalapja, hogy a teljes kedvezményt kihasználhasd.
Szia, azért kapsz ennyit, mert nem igényelted az adójóváírást. Igényelheted bevalláskor egy összegben is.
Nem lehet plusz 8 ezret igényelni:)
A plusz kedvezmény, hogy az adóalap 1-2 gyereknél 62500Ft-al csökkenthető gyerekenként. Így kevesebb adót kell fizetni, ez a különbség a plusz 8 ezer.
Ha a férjed többet keres, mint a te gyeded, neki érdemes igényelni, mert ez az összeg gyerekenként kb. 10 ezer, gyednél azért 8, mert nincs elég adóalap, így kevesebbel lehet csökkenteni.
A magzat 91. napos korától is igényelhető, a nőgyógyász ad hozzá igazolást.
Ha egyikőtöknek sem elég a bevétele a teljes kedvezmény kihasználásához, akkor megosztva is kérhetitek:)
Elvileg a munkáltató kell kiküldje a megfelelő nyomtatványokat, de a gyakorlatban nem tudom hogy működik.
A megosztást is úgy az igénylésen kell kérni (az is elképzelhető, hogy még nincs megfelelő papír hozzá-nem lenne csoda:S).
Mihelyt többet tudok, azonnal írok.
Kell kérvényezni.
A párom már hazahozta, kitöltöttük, az én munkáltatómmal is alá kellett íratni, hogy nem én veszem igénybe a gyerkőc utáni kedvezményt.
Ja, 21 hóssal vagyok Gyeden.
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!