Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A párom akar elmenni gyedre,...

Adri baba kérdése:

A párom akar elmenni gyedre, viszont ugy tudom ő nem kaphatja a gyást. Mit lehet tenni? Muszáj a gyás vagy lehet egyből gyed? HA nem a köztes időben igényelhető valami?

Figyelt kérdés
2009. jan. 27. 11:14
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Az apuka a feltételek megléte esetén csak a baba féléves korától mehet GYED-re, addig az anyukának kell igényelni a baba után neki járó ellátásokat.
2009. jan. 27. 11:21
 2/6 A kérdező kommentje:

Igen de én nem mehetek gyásra mert nekem nincs meg a 180nap.

Akkor várnom kell a gyedre és addig semmmit nem kapok?

2009. jan. 27. 11:35
 3/6 anonim ***** válasza:
sajnos igen
2009. jan. 27. 11:38
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem vagyok ebben naprakész, de tudtommal a GYES alanyi jogon jár, tehát azt tuti kaphatod addig is.
2009. jan. 27. 12:13
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Gyes-re elmehetsz egyből szülés után.

Viszont jó alaposan számoljátok ki, hogy mennyit visztek haza, ha a párod megy el GYED-re (te meg gondolom dolgozni fogsz), mert nem biztos, hogy úgy jártok jobban.

Sehogyan sincs meg a 180 napod? A 180 napba beleszámít a biztosítás megszűnését követő táppénz, baleseti táppénz, illetve a rehabilitációs járadék folyósításának ideje is.

2009. jan. 27. 12:26
 6/6 A kérdező kommentje:

Nem én a párom megy akkor is dolgozni csak nem lesz bejelentve:)

SZóval a gyed előtt kaphatok gyest?

2009. jan. 28. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!