Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha többször egyértelműen...

Ha többször egyértelműen igazságtalan lenne az óvó néni a gyerekeddel, akkor. (? )

Figyelt kérdés
Megmondanád a gyerekednek, hogy vele értesz egyet? Vagy a pedagógus szava / tekintélye a sérthetetlen.
2010. dec. 31. 12:08
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Én az óvónénivel beszélnék inkább. A gyerekemnek (ha nagyon bántja a dolog és tényleg vétlen) elmondanám, hogy a felnőttek is hibáznak olykor, ettől ember az ember. De attól még az óvónéni sokkal tapasztaltabb, mint Te (mondanám a gyereknek), ezért hallgatni kell rá és úgy viselkedni, ahogy apa meg anya tanította. Nem szabad tiszteletlennek lenni.

Kb. ezt mondanám.

2010. dec. 31. 12:15
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem sérthetetlen. Az én véleményem az enyém, és vállalom a pedagógussal szemben is, és ha a gyerek nekem sír/panaszkodik, akkor előtte is. Nem kell szidni az óvónőt, elég ha elmondod, hogy megérted a gyereket.
2010. dec. 31. 12:15
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Miért lenne sérthetetlen?Nálunk most az első o elején voltak ilyen gondok.Minden sza..ért beirtak az üzenőbe.Pl. mert kapcsolgatta a wc ben a villanyt,és hasonlók.Majd kiderült,hogy egyszerre több gyerek csinálta,de azoknak nem lett beirva semmi.Bementem személyesen és megkérdeztem,hogy a többinek miért nincs beirása választ nem kaptam rá.Tehát a tanárnéni érezte,hogy nem volt igazságos.
2010. dec. 31. 12:16
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Pedagógus vagyok-Ez nehéz ügy!

A legjobb megoldás (persze csak szerintem), hogy azt, hogy kinek van igaza, hagyod a fenébe.Nincs esélye a gyereknek, ha csak ez van a birtokában.Mondd el neki, hogy szereted, megérted, de ez van.Ő a felnőtt.És azt mondd el neki, mi az, amit tennie kell, hogy ne lehessen vele az óvónő igazságtalan.Adj neki megoldási módokat.

+Mondd el az óvónéninek, hogy beszélgettél a gyerekkel-így legközelebb, már ő is kaphat "tanácsot" finoman persze...

Így kivéditek a támadási felületet-sztem ez a legjobb és legbékésebb módszer.

Ha végképp nem megy, akkor oviváltás.-de ez nagyon végső megoldás.

Remélem segítettem.Boldog Új Évet!

2010. dec. 31. 12:18
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok.Így van a pedagógus sem sérthetetlen és nem tévedhetetlen-segítsünk a gyereknek a gyarló világban eligazodni-beszélgessünk vele, lássuk és láttassuk a saját hibáit-a másokét is.Felnőttekét, szülőét, mindenkiét-elfogadóbb, megértőbb és a problémamegoldásra fogékony gyerkőcök kellenek.
2010. dec. 31. 12:21
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat.

Én is úgy érzem, hogy el kellene már fogadni, hogy senki sem tökéletes, mindenki hibázhat, tévedhet, de ezt be is kell ismerni! És nem vagdalkozni és megsértődni utána, meg a gyereken kitölteni a mérgét.

Ráadásul egy kisgyerek saját magát hogy védi meg 20-40 év értelmi, tapasztalati előnnyel szemben?

2011. jan. 4. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!