Ha többször egyértelműen igazságtalan lenne az óvó néni a gyerekeddel, akkor. (? )
Én az óvónénivel beszélnék inkább. A gyerekemnek (ha nagyon bántja a dolog és tényleg vétlen) elmondanám, hogy a felnőttek is hibáznak olykor, ettől ember az ember. De attól még az óvónéni sokkal tapasztaltabb, mint Te (mondanám a gyereknek), ezért hallgatni kell rá és úgy viselkedni, ahogy apa meg anya tanította. Nem szabad tiszteletlennek lenni.
Kb. ezt mondanám.
Pedagógus vagyok-Ez nehéz ügy!
A legjobb megoldás (persze csak szerintem), hogy azt, hogy kinek van igaza, hagyod a fenébe.Nincs esélye a gyereknek, ha csak ez van a birtokában.Mondd el neki, hogy szereted, megérted, de ez van.Ő a felnőtt.És azt mondd el neki, mi az, amit tennie kell, hogy ne lehessen vele az óvónő igazságtalan.Adj neki megoldási módokat.
+Mondd el az óvónéninek, hogy beszélgettél a gyerekkel-így legközelebb, már ő is kaphat "tanácsot" finoman persze...
Így kivéditek a támadási felületet-sztem ez a legjobb és legbékésebb módszer.
Ha végképp nem megy, akkor oviváltás.-de ez nagyon végső megoldás.
Remélem segítettem.Boldog Új Évet!
Köszönöm a válaszaitokat.
Én is úgy érzem, hogy el kellene már fogadni, hogy senki sem tökéletes, mindenki hibázhat, tévedhet, de ezt be is kell ismerni! És nem vagdalkozni és megsértődni utána, meg a gyereken kitölteni a mérgét.
Ráadásul egy kisgyerek saját magát hogy védi meg 20-40 év értelmi, tapasztalati előnnyel szemben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!