Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Végül mi lett a gyes melletti...

Végül mi lett a gyes melletti 8 órával? Eltörölték tegnap? Aki idén már kapja a gyest, annak is eltörlik jövőre?

Figyelt kérdés

A kérdésem az lenne, hogy ha én már kapom a gyest 8 órás munka mellett, akkor jövőre tőlem is elveszik?

Sehol nem találok róla semmit a neten...

Előre is köszönöm a válaszokat!

2010. dec. 24. 08:51
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Heti 30 órában korlátozták a gyes melletti munkavégzést. vannak kivételek: Tartósan beteg gyereket illetve ikreket nevelőkre nem vonatkozik a munkaidő korlát. Akik az idén már dolgoznak gyes folyósítása mellett, azok jövőre még legfeljebb március 31-ig dolgozhatnak 8 órában.
2010. dec. 24. 09:04
 2/20 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Szomorú vagyok, mert dec.28-ától kezdek újból dolgozni, úgyhogy akkor ezek szerint kemény 3 hónapig kapok csak gyest.... :((

2010. dec. 24. 09:06
 3/20 anonim ***** válasza:
22%

Nem is értem...Ha 8 órában dolgozol mire fel akarnád még a gyest is????

Akkor már nem is a gyerekkel foglelkozol......

Tudom,hogy lepontoztok ezért a válaszért,de.....

2010. dec. 24. 09:16
 4/20 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Azon egyszerű oknál fogva, mert eddig járt! :) Az elmúlt években miért kaphatták????

Azzal teljesen egyet értek, hogy azoknak nem sok értelme van adni, akik már főállásban dolgoznak, hiszen a gyerek nagy valószínűséggel bölcsiben van, viszont nagyon örültem volna neki ha nem akkor törlik el, amikor nekem is járna végre. Tudod, olyan rengeteget keresek hogy nekem sokat számít az a 25ezer forint!

Egyébként meg igen, lepontoznak, legalábbis én biztos, mert ez nem válasz a kérdésemre, hanem kötekedés!!!!

2010. dec. 24. 09:22
 5/20 anonim ***** válasza:
97%

Kedves utolsó, attól, hogy a gyermekünk bölcsiben van, a pelenkáját, étkezését, ruházkodását mi is fizetjük. A bölcsi nem ad semmit. A bölcsi egy hónapra min. 15-20 ezer forint (étkezés, szalvéta, pelenka, popsitörlő, popsikenőcs,zsebkendő, üditő, gyümölcs, csereruhák), mivel az állam ebből semmit.

Akkor legyenek ingyenesek a bölcsödék. Mi cserébbe adót fizetünk, ellentétben azokkal, akik csak otthon ülnek, vagy feketén dolgoznak GYED mellett.

Magyarázd el nekem, én miért vagyok alsóbb rendű éllampolgár?

Hiszen, nem veszem fel a 79000 Forint Gyedemet, munkát biztosítok a bölcsisnéniknek, fizetek adót, tb járulékot stb., cserébe még a 25.000 Forintot elveszik e zsebemből és odaadják a kisebbséginek, hadd szüljön még 8 gyereket.

Azt ne mond, hogy 25ezer forintból lehet tisztességesen gyereket nevelni!

2010. dec. 24. 09:24
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

és az lemaradt, hogy nem sok munkahely támogatja a részmunkaidőt vagy, hogy 3, 6, esetleg 9 évig kiess a munkádból hacsak nem bolti eladó vagy, mert ott nem sok minden változik 9 év alatt.

De én mint könyvelő 9 év alatt elmegy mellettem minden, főleg a munkahelyem, aztán segélyből nevelhetem a gyermekeim.

Hurrá!

2010. dec. 24. 09:27
 7/20 A kérdező kommentje:
Ez egy nagyon jó megközelítés, erre nem is gondoltam! Valóban, ha így nézzük, teljesen igazad van és igen is adhatnák azt a 25ezret azoknak is akik 8 órában dolgoznak!!!!
2010. dec. 24. 09:28
 8/20 anonim ***** válasza:
23%

A Gyes azért jár,hogy otthon légy a gyerekeddel. A bölcsi pedig nemcsak a szülőnek,hanem az államnak is nagy kiadás. Azt fennkell tartani stb.,ami nem kis pénz.

Ne akarjatok két helyről is az államtól pénzt! Akkor sem,ha valóban szükségetek lenne a pénzre!

2010. dec. 24. 10:00
 9/20 anonim ***** válasza:
13%
Másodikkal értek egyet. A gyest azért találták ki, hogy, miután szültél, otthon tudj maradni a gyerekeddel, ne kelljen dolgoznod, és mégis kapj egy kis pénzt. Még ha ez nagyon kevés is. Te magad is azt írod, hogy nincs értelme, hogy a főállásban dolgozók is kapják a gyest. Csak hát szarul esik, elhiszem én, de éppen ezzel a mondatoddal adtál igazat annak, akit lepontoztál.
2010. dec. 24. 10:04
 10/20 A kérdező kommentje:
Azért találta ki az állam, hogy a 3. éven is otthon tudjak maradni a gyerekemmel??? Hát akkor adjon három évig gyedet!!!! Mert azért kíváncsi vagyok ki az aki a 25ezer forint mellett otthon tud maradni a 3. éven!?!?!?! Tuti hogy nem sokan és nem az átlagkeresetűek!!! És igen, lepontozom a másodikat, mert nem azt kértem hogy ki tud jó érvvel belekötni a kérdésembe, hanem ki tud rá hasznos választ adni... Az övé maximálisan nem volt az!!!!
2010. dec. 24. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!