Elkeserítő, ahogy egyes emberek keresztülnéznek a másikon?
Mi a múltkor a 3-as villamosra akartunk felszállni 1,5 éves kisfiammal, babakocsival, nagybevásárlásból jöttünk (egyedül a 3-asra, babakocsival, és kb. 10kg-os csomaggal, aki feltud szállni, azelőtt le a kalappal), és 2 villamos is elment, úgy, hogy nem segített senki felszállni. A 3. villamosra is csak egy idősebb néni segített felszállni.
Szóval sajnos, ha az embernek szüksége van arra, hogy segítsenek rajta, előreengedjék, szólni kell. Én is nemrég tanultam meg, mert az emberek vakok(?) vagy bunkók, nem tudom, de nem segítenek maguktól (ritka a kivétel).
Gyógyulást a Picinek!
Sanálom! Mindennapos dolgok ezek sajnos... A múltkor egy srác elémugrott, hogy segít levenni a babakocsit a buszról.. Azt hiszem, mindenkli látta, hogy mennyire elképedtem, hogy létezik ilyen..
Legközelebb (ne járj így mégegyszer) igenis szólj!
Jézusom, most már a gyógyszertáros is hibás? Álltam én is eleget pult mögött, és volt már vita belőle, hogy ki jött előbb. Bármilyen hihetetlen, de sose láttam, hogy ki ki mögött volt, csak az előttem éppen megálló embert figyeltem, azt, hogy mit kér, és hogy azt meg is kapja. Az ilyen vitás helyzetekben meg is mondtam mindig, hogy intézzék el egymás között, én nem döntőbíró vagyok, hanem eladó.
Amúgy meg persze, szép lenne, ha az emberek előreengednék azt, aki sírós kicsi gyerekkel van, tényleg jó lenne. De azért azon sem árt elgondolkodni, hogy nekik is meg van a maguk dolga, talán épp a munkahelyükre sietnek, vagy a saját gyerekükért az óvodába, iskolába, vagy más egyéb dolguk van. Mindenkinek a saját problémája a legfontosabb. Álltam én is sorba már síró, toporzékoló, ordító gyerekkel, de nekem nem jutott eszembe, hogy az előttem lévőknek előre kéne engedniük (maximum ha nagyon húzták az időt, akkor magamban mindenféle csúnyát gondoltam róluk, de NEM vártam el, hogy előre engedjenek), azt meg pláne nem vártam el, hogy a pult másik oldalán álló ember "igazságot" osszon, ami mondjuk nem is tudom mennyire számít igazságosnak, tekintve, hogy attól még, hogy a többieken nem látszik, hogy más dolguk is van, attól még nyilván van nekik.
Köszönöm a válaszokat!!!
Nem szóltam, igazából nem is vagyok az a szólós típus, meg azzal voltam elfoglalva, hogy megnyugtassam a kisfiam. Egyébként ez egy kis városka, mindig ebbe a gyógyszertárba járunk, de nem nem hívott előre a gyógyszertáros se, pedig látta, hogy kínlódunk. Na mindegy,már lenyugodtam különben, a fiam is javulgat, bár a Karácsony így telik betegen, mert vírusos torokgyuszija van, meg láz stb., sajna lassan múlik!
Mindenkinek nyugis, Boldog Karácsonyt kívánok!!!!:)
12:01-es válaszolónak:
azért az nagy különbség ám, miért sír a gyerek...az enyém is üvöltött már a boltban, akkor nekem sem jutott eszembe, hogy előre engedjenek...de most nem hisztiről volt szó. egyébként meg (én legalábbis) biztos magam elé engedtem volna egy anyukát síró gyerekkel (és tök mindegy milyen okból) ha pl. a körömgombámra akarok krémet, és mindegyiket egytől-egyik át akarom nézegetni, nem pedig tudomást sem venni róla. Na mindegy tényleg, én ilyen más meg olyan, ez van sajna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!